Ve 25. ročníku Přerovského pětiboje se soutěžilo o pohár generálního ředitele ČRo

V Přerově atleti závodili o pohár generálního ředitele Českého rozhlasu. Konal se tam totiž už pětadvacátý ročník Přerovského pětiboje. Na stadionu tamního klubu se ale závodilo i v celé řadě dalších atletických disciplín.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V pětiboji zvítězil Pavel Baar z Litomyšle  (3425 bodů) před Markem Ošmerou z Brna (3266 bodů) a Davidem Štefkem z Vítkovic (3122 bodů)

V pětiboji zvítězil Pavel Baar z Litomyšle (3425 bodů) před Markem Ošmerou z Brna (3266 bodů) a Davidem Štefkem z Vítkovic (3122 bodů) | Foto: Tomáš Minarčík | Zdroj: Český rozhlas

„Pětiboj vychází ze starých řeckých olympiád a jeho vítěz byl nejoslavovanější. Sestával se ze čtyř atletických disciplín: Skoku dalekého, hodu oštěpem, běhu na zhruba 200 metrů a hodu diskem,“ vysvětluje ředitel pětiboje Václav Kavaňa.

„Dva závodníci, kteří měli nejnižší součet umístění, se utkali v závěrečném zápase. Jeho vítěz vyhrál celý pětiboj,“ dodává Kavaňa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přerovský pětiboj navštívil také reportér ČRo Tomáš Minarčík

V Přerově se ovšem na závěr pětiboje nezápasilo, poslední disciplínou programu byl běh na 1 500 metrů, po kterém slavil vítězství Pavel Baar z Litomyšle. Za vítězství převzal pohár generálního ředitele Českého rozhlasu.

„Je to vždy těžké. Hlavně na závěr se nikdo netěší. Počasí dnes přálo dobrým výkonům, ale my jsme ho nezužitkovali tak, jako bychom chtěli. Pro všechny jde o první závod sezony, takže nebudou všichni spokojení. Ale je to zpestření,“ říká vítěz pětiboje.

Poměrně netradiční disciplíny byly i v doprovodném programu Přerovského pětiboje. Ve sprinterském trojboji zvítězila v kategorii žaček v rekordu mítinku Štěpánka Kolářová z Uherského Hradiště.

„Běželo se krásně a užívala jsem si to. Dvoustovka byla hodně o tom, abych ji utáhla, protože už jsem nemohla. Ale zvládla jsem ji a mám radost,“ svěřila se mladá běžkyně. Radost měla i většina účastníků, nejenom vítězů, Přerovského pětiboje.

Přerovský pětiboj se uskutečnil už po pětadvacáté | Foto: Tomáš Minarčík

Tomáš Minarčík, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme