Zlatý míč vždy potěší, říká Petr Čech. Cenu by přál Hübschmanovi

Podeváté z posledních 10 ročníků vyhrál český Zlatý míč Petr Čech. Jeho dominance anketě pro nejlepšího českého fotbalistu připomíná Karla Gotta ve Zlatém slavíkovi, závěr sezony mu ale pokazilo zranění ramene.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fotbalový brankář Petr Čech

Český fotbalový brankář Petr Čech | Zdroj: ČTK

„Každý rok říkám, že je to ocenění práce za sezonu, která uběhla. Zlatý míč beru stejně, vždycky potěší,“ reaguje Petr Čech na devátý zisk zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu České republiky

Petr Čech vyhrál anketu popáté v řadě a podeváté za posledních 10 let. Kvůli zranění nedotáhl svou desátou sezónu v Anglii do konce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reakci Petra Čecha na vítězství v anketě získal reportér ČRo Jan Kaliba

„4 kola do konce, kdy jsme byli v situaci, že kdybychom vyhráli všechny zápasy, měli bychom titul, a byli jsme v semifinále LM, jsem se zranil. Neměl jsem šanci bojovat o trofeje a musel vše sledovat z tribuny,“ mrzí brankáře londýnské Chelsea.

Kdy se po zranění ramena vrátí k tréninku, Petr Čech ještě neumí přesně odhadnout. Jak ohrožený se cítí případným návratem Belgičana Curtoise z hostování v Atlétiku Madrid, o tom má od klubu zakázáno mluvit, ale dá se tušit, že jeho pozice bude teď nejsložitější od příchodu do Chelsea v roce 2004.

Zlatý míč ale znovu obhájil, i když Tomáš Rosický z Arsenalu tentokrát zle dotíral a zaostal v anketě Klubu sportovních novinářů jen o 21 bodů.

„Ve chvílích, kdy hrál, hrál Tomáš výborně. Bohužel kvůli zraněním neodehrál celou sezonu, což asi rozhodlo,“ myslí si Čech a také tím zdůvodňuje, proč on sám by Zlatý míč věnoval Tomáši Hübschmanovi.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme