Separatisté ve východoukrajinské Luhanské oblasti vyhlásili válečný stav

Vůdce takzvané Luhanské lidové republiky na východě Ukrajiny Valerij Bolotov vyhlásil válečný stav. Samozvané vedení tamních separatistů požádalo o vyslání mírových sborů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajina, Luhansk

Ukrajina, Luhansk | Zdroj: Reuters

Východoukrajinští separatisté v luhanské oblasti u hranice s Ruskem zároveň s válečným stavem vyhlásili i mobilizaci. Podle jejich vůdce Valerije Bolotova jde o reakci na vojenskou operaci ukrajinské armády.

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že od ukrajinské hranice stáhlo vojska, která se účastnila cvičných manévrů - konkrétně 15 dopravních letadel s vojáky a čtyři vlaky vojenské techniky.

NATO i po stažení Rusů od ukrajinských hranic neodvolá mimořádná opatření

Číst článek

Stažení vojsk nařídil ruský prezident Vladimir Putin, aby - podle svých slov - zabránil spekulacím o tom, že se Rusko snaží demonstrací síly ovlivnit prezidentské volby na Ukrajině, které se budou konat už tuto neděli.

Určité pohyby a přesuny ruské armády zaznamenaly také americké zpravodajské služby.

Ukrajina, Luhansk. Vůdce východoukrajinských separatistů v luhanské oblasti Valerij Bolotovov (uprostřed) | Foto: Reuters

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme