Čeští fotbalisté remizovali v přípravě v Helsinkách s Finskem 2:2

Česká fotbalová reprezentace remizovala v přípravném utkání v Helsinkách s domácím Finskem 2:2. Seveřané dvakrát vedli, ale svěřenci trenéra Vrby dokázali díky Vydrovi a Hušbauerovi srovnat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Vácha (vlevo) při svém premiérovém startu za reprezentaci

Lukáš Vácha (vlevo) při svém premiérovém startu za reprezentaci | Zdroj: ČTK

Podobně jako v březnu proti Norsku také tentokrát, hlavně v úvodu zápasu, kolabovala česká obrana. Finové toho poprvé využili v 18. minutě, kdy se povedenou křížnou střelou přes kapitána Michala Kadlece trefil Pukki.

Hned za minutu po Daridově přihrávce vyrovnal Matěj Vydra, ale stejně rychle odpověděli i domácí fotbalisté. Pukki tentokrát obešel i gólmana Vaclíka a ve 20. minutě Finsko znovu vedlo, tentokrát 2:1.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Michalem Kadlecem mluvil po utkání v Helsinkách reportér Jan Kaliba

Češi vyrovnali po Limberského akci a Hušbauerově dorážce ve 36. minutě, ale ze své převahy ve druhém poločase nic vytěžit nedokázali.

„Dá se říct, že Finům v druhém poločasu trochu došlo a my jsme se pohybovali dobře. Vždycky se říká, že soupeř hraje tolik, kolik mu dovolíte a myslím, že jsme měli balón víc na kopačkách, ale škoda, že jsme to nevyužili a nedali jsme nějaký gól,“ říkal český kapitán Michal Kadlec.

V minulé kvalifikaci se mluvilo hlavně o ne příliš produktivním útoku, ale teď to po dvou remízách 2:2 vypadá, že se bude řešit hlavně obrana.

„Já to tak nevnímám, my chceme hrát útočný fotbal, který se bude líbit a někdy je tam to riziko větší, než když hrajete defenzivnější fotbal. Je to o tom, dát ty dva góly a pak udržet čisté konto. Samozřejmě defenziva a útok jsou věcí celého týmu. Musíme to ještě sladit, abychom na to byli v kvalifikaci pořádně připraveni,“ pokračuje obránce Michal Kadlec.

Kapitán Michal Kadlec bojuje o míč | Foto: ČTK/AP

Reprezentační tým sehrál druhý zápas pod Pavlem Vrbou, ale na větší změny zatím podle Michala Kadlece nebyl čas.

„Ty srazy byly zatím třídenní, takže počkejme, až budeme mít třeba týden na přípravu, kde toho můžeme víc nacvičit. Ale myslím, že bylo vidět, že chceme hrát kombinačně. Nechceme to jen nakopávat, chceme to rozehrávat zezadu. Prostě moderní fotbal dopředu, který se líbí fanouškům. Myslím, že tam náznaky byly a doufám, že v tom budeme pokračovat.“

Finsko - ČR 2:2 (2:2)
Branky: 18. a 20. Pukki - 19. Vydra, 36. Hušbauer
Rozhodčí: Drachta - Brandner, Kühr (všichni Rak.)
Diváci: 6547
Sestavy:
Finsko: Hradecky - Sorsa, J. Ojala (89. Heikkilä), Moisander (46. Mäntylä), Raitala - Pohjanpalo (71. M. Väyrynen), Ring, Sparv, Tainio (46. Schüller), P. Hetemaj - Pukki (83. T. Väyrynen)
ČR: Vaclík - Kadeřábek, Suchý (46. Procházka), M. Kadlec, Limberský (66. Pudil) - Vácha, Darida - Dočkal (46. Vaněk), Hušbauer (77. Hořava), L. Krejčí - Vydra (46. V. Kadlec)

Jan Kaliba, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme