Na zimní sportoviště v Liberci se vrátí profesionální lyžaři, junioři tam budou trénovat

Zimní areály v Liberci budou nově využívat zahraniční profesionální týmy, děti ze skokanských přípravek i české lyžařské špičky. Město dnes podepsalo memorandum o vzájemné spolupráci se Svazem lyžařů České republiky a sportovním areálem na Ještědu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Ještědu se začalo lyžovat

Na Ještědu se začalo lyžovat | Foto: Ivana Bernáthová | Zdroj: Český rozhlas

Do ski areálů ve Vesci a na Ještědu se vrátí život. Kromě světových pohárů a dalších soutěží budou sportoviště využívat junioři a děti.

„Hlavním cílem je tréninková činnost, aby tady týmy mohly natrénovat přes léto a na podzim. Pro nás je to poměrně významný krok a doufáme, že areály budeme více využívat všemi možnými týmy,“ přibližuje plány prezident Svazu lyžařů České republiky Lukáš Sobotka.

Primátorka Liberce Martina Rosenbergová z ČSSD si od podpisu smlouvy o vzájemné spolupráci slibuje zlepšení pohledu občanů města na areály, které jim často začaly vadit.

„Vím, že jsou po mistrovství světa špatně vnímány. Co se tady dělo se Liberečanům nelíbilo, toto je šance na reparát. Doufám, že se tam sportovci vrátí,“ říká Rosenbergová.

Šárka Škapiková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme