Za medailí povede české hokejisty s kapitánským céčkem Tomáš Rolinek

Ve výběru hokejového reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky je šest hráčů z NHL, mezi kterými nechybí Jaromír Jágr, Jiří Hudler nebo Tomáš Hertl. Kapitánem mužstva ale bude Tomáš Rolinek z české extraligy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rolinek (vpravo) bude kapitánem národního týmu

Tomáš Rolinek (vpravo) bude kapitánem národního týmu | Zdroj: ČTK

„Vždycky, když jsem měl ‚céčko‘ na dresu, tak jsem se snažil jít příkladem. I na tréninku odvádím poctivou práci, aby kluci viděli, že kapitán jde správným směrem, aby ho následovali,“ popsal svoji roli hráč pražské Sparty.

A když Rolinka jeho spoluhráči v reprezentaci následovali v roce 2010, byla z toho zatím poslední zlatá medaile pro český národní tým na světovém šampionátu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Rolinek povede potřetí v kariéře reprezentaci na MS s kapitánským céčkem

Na Švédských hrách, kde český výběr obsadil druhé místo, měl Rolinek dva elitní spoluhráče z NHL - Jiřího Hudlera a Jaromíra Jágra. A na trénincích si bylo co vysvětlovat.

„Pro mě je to něco úplně novýho. Je to velký hráč. Bavíme se hlavně o tom, jak si najíždět, jak zakládat útoky, jak bránit střední pásmo. Abychom jeden o druhém věděli, abychom se v zápase nehledali a neimprovizovali.“

Rolinek pojede na své sedmé mistrovství světa a ve sbírce má všechny medaile - od každé jednu. Tým pro letošní turnaj v Minsku je silný a český kapitán moc dobře ví, jaký přínos bude mít Jaromír Jágr.

Na MS máme jeden z nejsilnějších týmů, říká hokejový odborník Martin Hosták

Číst článek

„Obrovská vzpruha pro celý tým. Pro mladší i starší hráče. Když máte v týmu Jaromíra Jágra, jste o hodně silnější,“ říká Tomáš Rolinek, který se na mistrovství světa představí jako kapitán potřetí.

V předchozích dvou případech, když tým vedl, přivezl národní tým medaili. Jestli na to česká reprezentace s "medailovým" kapitánem naváže, začneme zjišťovat v pátek, kdy v Bělorusku startuje mistrovství světa a svěřence Vladimíra Růžičky čeká na úvod federální derby se Slovenskem.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme