Poslední kolo fotbalové ligy okoření středočeské derby Příbrami s Boleslaví

Letošní ročník fotbalové Gambrinus ligy se chýlí ke svému závěru. Mezi zápasy závěrečného 30. kola patří také středočeské derby. Příbram se rozloučí s fanoušky utkáním proti Mladé Boleslavi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hráčů Příbrami

Radost hráčů Příbrami | Zdroj: ČTK

Oba týmy mají z předchozího kola co napravovat. Mladá Boleslav doma prohrála s mistrovskou Spartou 0:4, Příbram pro změnu nevstřelila gól Jihlavě a na Vysočině prohrála 0:3.

„Letos jsme venku nevyhráli ani jednou, což je tristní bilance. Pro nás je to hanba, která se opakuje,“ poznamenal příbramský brankář Aleš Hruška.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na středočeské derby se zaměřil Pavel Petr

V letošní sezóně odchytal 2610 minut, nechyběl tedy v právě končícím ligovém ročníku na hřišti ani minutu. Není divu, že si přeje důstojnější rozloučení se sezonou.

„Doufám, že k domácímu zápasu s Boleslaví přistoupíme zodpovědně. Ne, jako když jsme si šli zahrát fotbal při hezkém počasí na hezké trávě,“ vrátil se znovu devětadvacetiletý brankář k zápasu v Jihlavě.

Příbrami aktuálně patří dvanáctá příčka s 31 body, které klubu od Litavky zaručují účast v nejvyšší soutěži i pro příští ročník. Poslední dva celky tabulky Znojmo a Olomouc už Středočechy ohrozit nemohou.

„Splnili jsme náš předsezonní cíl, který se pořád motá kolem záchrany. Víc k tomu ale říct nemůžu,“ dodal Hruška.

Za lepšími výsledky Boleslavi stojí trenér Jarolím

Mladá Boleslav má už jistou třetí příčku zajišťující evropské poháry. Přestože mužstvo trenéra Karla Jarolíma poslední dva zápasy neskórovalo, může v klubu zavládnout spokojenost.

„Po podzimní části jsme byli pátí, což bylo špatné. Pořád jsme ale na třetí místo ztráceli jen tři, čtyři body. Na jaře se ukázalo, že Boleslav má silné mužstvo,“ domnívá se obránce Jan Bořil. Za výkonnostním posunem stojí jistě angažmá kouče Karla Jarolíma.

„Trenér i hráči si uvědomili, že na třetí místo patříme a všichni jsme udělali pro to, abychom ho vybojovali,“ zdůraznil Bořil.

Zápas Příbrami s Mladou Boleslaví začíná stejně jako všechny sobotní duely v 18 hodin. Vstupné tentokrát fanoušci platit nebudou.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme