Češi se v semifinále MS utkají s Finy, Rusy vyzve tým Švédska

Soupeřem českých hokejistů v semifinále běloruského mistrovství světa bude Finsko. Severoevropané v poslední třetině otočili zápas s Kanadou. Švédové vyřadili domácí Bělorusy a ve druhém semifinále je čeká Rusko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Iiro Pakarinen v této šanci Scrivense nepřekonal, 3 minuty před koncem ale celé čtvrtfinále rozhodl

Iiro Pakarinen v této šanci Scrivense nepřekonal, 3 minuty před koncem ale celé čtvrtfinále rozhodl | Zdroj: ČTK

Finové, kteří jen těsně postoupili do čtvrtfinále, kanadskou reprezentaci v úvodu zápasu překvapili. Sallinenovu střelu sice brankář Scrivens ještě zneškodnil, na ránu, kterou na něj v 7. minutě vyslal Olli Palola, už byl krátký a skandinávský tým vedl.

Favorité z Kanady otočili vývoj zápasu během sedmi minut druhé části. Finskou pasivitu využili Kyle Turris s Markem Schifelem a po čtyřiceti minutách šli do kabin veselejší v červeném hrající Kanaďané.

Po druhé přestávce se hrálo pouhých 28 sekund, když vystřelil Juuso Heitanen. Jeho pokus sice nevypadal nebezpečně, brankář Scrivens ho ale neudržel a puk se dostal až do branky.

Tři minuty před koncem vstřelil Fin Iiro Pakarinen rozhodující gól. Seveřané vedení udrželi a vyhráli 3:2. V sobotním semifinále se utkají s Českou republikou. Zápas začne čtvrt hodiny před šestou hodinou odpolední.

Podobně dramatické bylo i poslední čtvrtfinále mezi Švédskem a Běloruskem. Švédové sice vedli po dorážce Nicklase Danielssona, v průběhu druhé třetiny ale Platt a Jefimenko otočili skóre ve prospěch domácího výběru.

Semifinále MS v hokeji (sobota 24. 5.):
Česká republika – Finsko (17:45)
Švédsko - Rusko (13:45)

Do konce druhé třetiny ještě stihl ještě vyrovnat Jimmie Ericsson a rozhodovala třetí třetina. V té mělo nejdřív obrovskou šanci Bělorusko. Kaljužnyj ale trestné střílení neproměnil.

Šest a půl minuty před koncem si vzal puk Švéd Mattias Ekholm, projel přes útočné pásmo, obkroužil branku a u druhé tyčky skóroval. Běloruský brankář Lalande se nestačil přesunout.

Domácím nepomohla hra bez brankáře ani podpora fanoušků. Švédové zvítězili 3:2 a v semifinále se postaví Rusům.

Mistrovství světa v hokeji v Minsku - čtvrtfinále:
Kanada - Finsko 2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 26. Turris (Read), 33. Scheifele - 7. Palola (Hietanen, Lehterä), 41. Hietanen (Lehterä, Kontiola), 57. Pekarinen (Lehterä). Rozhodčí: Olenin (Rus.), Brüggemann - Schrader (oba Něm.), Carnathan (USA). Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1.

Švédsko - Bělorusko 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Danielsson (Ekholm, Klasen), 38. Jimmie Ericsson (Nygren, Backlund), 54. Ekholm - 26. Platt (Kaljužnyj, Stas), 35. Jefimenko (Platt). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Rönn (Fin.) - Dehaen (Fr.), Semjonov (Est). Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 14.598.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme