Přes Václavské náměstí nejezdí tramvaje. Výluka potrvá dva měsíce

Cestování tramvají přes centrum Prahy je komplikovanější. Kvůli opravám kolejí a nástupišť nepojedou až do 28. června v úseku Lazarská – Vodičkova – Jindřišská žádné linky. Pražané i turisté se na Václavské náměstí dostanou jedině metrem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tramvaje (ilustrační foto)

Tramvaje (ilustrační foto) | Foto: Mirko Kašpar | Zdroj: Český rozhlas

Omezení se dotkne celkem čtyř linek. Tramvaje číslo 3 a 9 před uzavřeným úsekem uhnou a vzájemně si budou kopírovat trasu.

Jak vysvětluje technický ředitel pražského Dopravního podniku Jan Šurovský, linka číslo 3 pojede od Braníku na Lazarskou, kde se z ní stane linka 9, která bude pokračovat dál na Sídliště Řepy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci ohledně tramvajové výluky mapuje Magdaléna Medková

„Na žižkovské straně se bude jednat o podobné uspořádání, jenom linka ponese číslo 29. Pojede ze Spojovací až na Dlážděnou a odsud po trase linky 3 k Vozovně Kobylisy,“ upozorňuje.

Linka 24 pak uzavřený úsek objede přes Národní třídu. Linka 14 pojede z Karlova náměstí rovnou zpět na Smíchov a dále na Sídliště Barrandov. Václavské náměstí tak bude dostupné pouze metrem.

Lazarská – Jindřišská: dočasné přerušení provozu tramvají | Foto: Český rozhlas

Magdaléna Medková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme