České veslování o sobě dává na ME vědět vysokým počtem posádek

Druhým dnem pokračuje mistrovství Evropy ve veslování, o kterém se dá v různých ohledech mluvit jako o rekordním. Do Bělehradu dorazilo celkem více než 650 sportovců a Česká republika vyslala do Srbska neobvykle velkou výpravu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirka Knapková na olympiádě v Londýně

Mirka Knapková na olympiádě v Londýně | Zdroj: ČTK

„Obsazujeme patnáct disciplín, což je pro nás obrovské číslo. Soutěž nás obrovsky motivuje a je pro nás strašně důležitá. Chceme dát příležitost co nejvíce posádkám,“ řekl hlavní trenér veslařů Přemysl Panuška.

Jen ve dvou disciplínách na evropském šampionátu česká posádka chybí. Do Srbska přijelo víc jen Němců a Nizozemců, kteří obsazují všechny závody a také Britů. Ti mají šestnáct lodí. Z tohoto pohledu se řadí české veslovaní mezi evropské velmoci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výkony českých posádek v Bělehradu sleduje Jakub Marek

„Je vidět, že veslování je na vzestupu a že máme spoustu kvalitních veslařů, kteří mohou závodit na mezinárodní úrovni. Člověk je rád, že tam má kamarády a takové spojence, kteří reprezentují Českou republiku,“ těší Mirku Knapkovou.

Olympijská vítězka ve skifu bude v sobotu společně s dalšími posádkami bojovat o postup do finále, kam by se měl podle papírových předpokladů dostat i úřadující světový šampion Ondřej Synek.

U dalších lodí to bude velký boj, ale to ví i vedení českého veslování, které má jasný cíl.

„Ne všechny posádky samozřejmě mají ty nejvyšší ambice, ale budujeme tým, který by se měl příští rok zúčastnit olympijské kvalifikace. K tomu všechno směřujeme,“ dodal Panuška.

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme