Lotyš Gulbis přestal flámovat a rázem je jedním z favoritů French Open

Občas sice zazářil, ale vyhrávat opakovaně a delší období, to se mu příliš nedařilo. Jenže časy se mění. Soupeřem Tomáše Berdycha ve čtvrtfinále French Open bude pětadvacetiletý Lotyš Ernest Gulbis. Výjimečný tenista s tvrdými údery, který v minulosti málem prohýřil svůj veškerý talent.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Štěpánkovým soupeřem bude Lotyš Ernest Gulbis

Štěpánkovým soupeřem bude Lotyš Ernest Gulbis | Zdroj: Reuters

Ernest Gulbis přestal flámovat, místo v barech tráví mnohem více doby na kurtech či v tělocvičně a na výsledcích je to postupně vidět.Teď na Roland Garros je vůbec poprvé od roku 2008 ve čtvrtfinále grandslamového turnaje.

„Ptal jsem se sám sebe mockrát, ale jen jednou opravdu vážně. Pamatuji si to přesně, hrál jsem challenger v Eckentalu, žádal jsem o divokou kartu do hlavní soutěže, ale nedostal jsem ji, musel jsem hrát kvalifikaci, končila sezona, začínala zima a já byl v depresi, říkal jsem si, už musíš vážně začít něco dělat,“ popisuje Ernest Gulbis závěr roku 2012, ve kterém jen tak mimochodem vyřadil právě Tomáše Berdycha v prvním kole Wimbledonu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ernest Gulbis vyzve ve čtvrtfinále French Open Tomáše Berdycha

Ale jinak toho na kurtech v té době i kvůli zdravotním problémům příliš nepobral. Dařit se mu začalo až v další sezoně po dlouhé zimní přípravě. Prakticky stále se jen zlepšoval a letos v květnu dosáhl na zatím nejlepší 17. místo ve světovém žebříčku.

„Je to o tvrdé práci, pokud nebudeš dřít, nemůžeš mít dobré výsledky, to je cesta, které jsem porozuměl,“ říká Ernest Gulbis, který se i díky dlouhodobé tvrdé dřině rázem stává jedním z favoritů na Roland Garros.

„Výborně servíruje, hraje agresivně od základní čáry, skvěle se pohybuje,“ připomíná český tenista Tomáš Berdych, který na tour tvrdě pracuje ještě o dost déle, a nejen dnes by za to rád sklidil odměnu.

Jaroslav Plašil, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme