Praha má zase na léto přímé letecké spojení s New Yorkem. Létat bude denně

Americká letecká společnost Delta dnes na letní sezonu obnovuje linku mezi New Yorkem a Prahou. Podle Evy Krejčí z Letiště Praha přímé spojení bez přestupování cestu z Prahy na americký kontinent značně urychlí. Cestujícím navíc přinese větší pohodlí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Václava Havla Praha v noci

Letiště Václava Havla Praha v noci | Foto: Letiště Václava Havla Praha

Linka Praha – New York bude přistávat každý den na letišti Václava Havla.

„Letadlo přistane v 10.15 a odlétat z Prahy bude 12.30. Létat na ní bude Boeing 767 s kapacitou 225 cestujících. Linka bude létat do 1. října,“ říká Krejčí.

Od března se z Prahy létá na 15 nových míst

V březnu začal platit nový letový řád. Cestující se podle něj dostanou přímými lety bez přestupování na 119 míst po celém světě. Nejčastější spojení s Prahou má Paříž, kam létá týdně 66 letadel. Letní letový řád platí do konce října.

Na třech dálkových linkách se cestující dostanou z Prahy přímým letem do Koreje a na severoamerický kontinent.

„Nejzajímavější novinkou je spojení do kanadského Montrealu a Toronta. Jde o sezónní linku, která bude v provozu od poloviny května do října. Společnost Delta Airlines bude provozovat lety do New Yorku od konce května do poloviny října,“ říká ředitel pro letecký obchod Letiště Praha Jiří Vyskoč.

Do jihokorejského Soulu má teď pražské letiště osm spojení týdně. „V nadcházející letní sezóně České aerolinie posílí pravidelnou linku do Soulu a díky další spolupráci s Korean Air přidají 18 nových destinací v Asii a Tichomoří,“ dodává Daniel Šabík z ČSA.

Do Prahy létají v letní sezóně letadla 57 společností. Obnoví se také spojení mezi Prahou a slovinskou Lublaní.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme