Třetiligové fotbalové derby mezi Chomutovem a Roudnicí skončilo remízou

Bezstarostné severočeské fotbalové derby se včera hrálo v Chomutově. Ve 32. kole třetí ligy tam remizoval domácí celek s Roudnicí nad Labem 1:1. Hosty poslal do vedení v 11. minutě Kalaš, za Chomutov vyrovnal v 92. minutě Doksanský. Chomutov se nyní v posledních dvou kolech pokusí vylepšit současné sedmé místo. Fotbalisté Roudnice ještě mohou zaútočit na osmou příčku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion Na Stínadlech

Fotbalový stadion Na Stínadlech | Foto: stadiony.net

Roudnice už v týdnu díky potrestání Kunic, kterým bylo kontumováno několik zápasů, slavila od stolu záchranu a na jejím výkonu se to pozitivně podepsalo.

„Určitě se nám hrálo daleko líp. Kdybychom hráli pod tlakem, bylo by to asi jiné. Ale přijeli jsme sem také vyhrát a je škoda, že se to nepodařilo,“ řekl roudnický záložník Pavel Verbíř mladší.

Pro něj to byl pikantní duel. Na podzim si totiž jako hráč Teplic zahrál i za Chomutov, který je farmou prvoligového klubu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Derby mezi Chomutovem a Roudnicí nad Labem sledoval reportér David Kalvas

„Znám tady všechny kluky, trenéra, takže jsem tento zápas bral o něco prestižněji a chtěl jsem ho vyhrát. Škoda, dostat takový gól v 92. minutě po takových šancích, které jsme neproměnili, je zklamání. Ale zaplaťpánbůh, že je to zachráněné a nemusíme těchto bodů litovat,“ uvedl po zápase Verbíř.

Roudnice sahala po třech bodech. Vedla a poté šli dvakrát její hráči úplně sami na bránu. Zastavil je ale gólman Zaťko a v nastavení stihl hosty krutý trest. Přesto byl jejich trenér Karel Zuna spokojený.

„My jsme kompletně vyměnili celou sestavu. Dneska hrálo sedm náhradníků, takže dostali šanci i kluci, kteří během sezóny tolik nehráli, a myslím, že se toho zhostili výborně a zápas zvládli super,“ chválil roudnický kouč.

Zamračenější byl jeho chomutovský kolega Robert Vágner. „My jsme určitě nebyli lepší než Roudnice, prohrávali jsme. Sice jsme se v druhé polovině trochu zvedli, začali jsme hrát to, co bychom si představovali, ale šance, které jsme měli, jsme buď neproměnili, nebo je chytil gólman. A když dáte gól v 92. minutě, musíte ten bod brát,“ prohlásil.

Chomutov po remíze přišel i o teoretickou šanci na postup do druhé ligy. Kapitán Aleš Pikl to alel moc neřešil. „Tady se o tom nikdo moc nebavil. My jsme chtěli hrát nahoře, předvádět hezký fotbal. To se nám daří, hrajeme nahoře. Něco jsme pokazili, oni nám zase odskočí. Ale ještě jsou pořád dvě kola do konce a ještě je šest bodů ve hře, tak uvidíme,“ řekl.

David Kalvas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme