Přestavba západního křídla nemocnice v Táboře skončila, stála zhruba 40 milionů korun

Nemocnice v Táboře po sedmi měsících dokončila rekonstrukci západního křídla, kde sídlí chirurgické obory. Cílem bylo zlepšit pracovní podmínky pro lékaře a především změnit neutěšený stav lůžkových kapacit. Táborská nemocnice investovala do přestavby kolem 40 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čekárna v nemocnici (ilustrační foto)

Čekárna v nemocnici (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

V nových prostorách pacienti najdou odborné ambulance, například oční nebo nosní. Rekonstrukce, která stála zhruba 40 milionů korun, se týkala také lůžkové části. Pokoje pro pacienty totiž v podstatě kopírovaly dispozice ze čtyřicátých let minulého století.

Celkem bude na chirurgickém oddělení 63 standardních lůžek. Čtyři postele mají také úpravu pro invalidy.

Dalších šest pokojů zatím budou využívat lékaři. Jsou ale stavebně připraveny na jednoduchou přeměnu v pokoje pro pacienty. Počet lůžek by se tak zvýšil o dalších devět.

Celková kapacita je tedy 67 lůžek s možností rozšíření na 76. Místa budou sloužit převážně pacientům chirurgie, urologie a ORL.

Hospitalizovaní mají na všech pokojích vlastní televizi, ledničku a možnost připojení k internetu prostřednictvím WiFi.

Na pokojích jsou uzamykatelné skříňky pro každého pacienta a neschází ani WC a bezbariérová sprcha.

Novými odbornými ambulancemi bude ročně vyšetřeno zhruba 37 tisíc pacientů. Existuje i odhad na počet hospitalizací na nových pokojích. Ročně se má jít o zhruba 4 200 pacientů.

Jan Kopřiva, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme