Potvrzeno. Sísí je vítězem egyptských prezidentských voleb s 97 procenty hlasů

Abd al-Fattáh Sísí je oficiálním a definitivním vítězem květnových prezidentských voleb v Egyptě. Výsledky dnes oznámila Nejvyšší volební komise. Bývalý ministr obrany s bezmála 97 procenty hlasů drtivě porazil svého jediného soupeře, levicového politika Hamdína Sabbáhího.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příznivci Abd al-Fattáha Sísího oslavují na káhirském náměstí Tahrír vítězství v prezidentských volbách

Příznivci Abd al-Fattáha Sísího oslavují na káhirském náměstí Tahrír vítězství v prezidentských volbách | Zdroj: Reuters

Po celý dnešek se na káhirském náměstí Tahrír a také před prezidentským palácem ve čtvrti Heliopolis připravovaly oslavy oficiálního vyhlášení výsledků.

S oznámením vysokého procenta hlasů pro Abd al-Fattáha Sísího se ozvaly salvy a ohňostroje a lidé na ulicích propukli v jásot.

Podle Nejvyšší volební komise získal druhý kandidát Hamdín Sabbáhí jen tři procenta hlasů. Definitivní volební účast nakonec dosáhla více než 47 procent, a byla tak vyšší, než předpokládaly původní volební odhady.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme