Sparta zaplatí za chování fanoušků v 120 tisíc, Teplice osmdesát

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala Spartu Praha pokutou 120 tisíc korun za výtržnosti fanoušků v utkání 27. kola první ligy v Teplicích. Severočeský klub musí zaplatit 80 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslava Peltu nejvíc mrzí urážky od fanoušků Sparty, kde před lety působil

Miroslava Peltu nejvíc mrzí urážky od fanoušků Sparty, kde před lety působil | Zdroj: ČTK

Rozhodčí Pavel Královec utkání na Stínadlech kvůli nadávkám diváků na adresu předsedy FAČR Miroslava Pelty a házení světlic opakovaně přerušil. Nejdéle se hra zastavila po úvodní brance Teplic z osmé minuty, kdy hráči odešli do kabin a vrátili se po deseti minutách.

Když šli hostující kotel uklidnit trenér Sparty Vítězslav Lavička, mluvčí Ondřej Kasík a masér Tomáš Stránský, hodil po nich jeden z chuligánů dýmovnici. Duel pak kvůli dalším výtržnostem a mlze z dýmovnic a světlic Královec raději ukončil ještě před uplynutím 90. minuty. Sparta prohrála 1:3.

Letenský klub kvůli fanouškům v této sezoně přišel i s touto pokutou již o více než půl milionu korun. Vyšší finanční postih mu komise vyměřila jen po podzimním derby se Slavií, po kterém Sparta musela zaplatit 200 tisíc korun.

Proti trestu za řádění svých příznivců v Teplicích se už jistý mistr pravděpodobně odvolávat nebude.

Teplice chtějí pokutu vymáhat

Teplice podaly trestní oznámení na neznámého pachatele a poskytly policii všechny záběry z kamer k identifikaci výtržníků.

„Klub bude všechny škody na stadionu a také pokutu od Disciplinární komise FAČR na vinících vymáhat v rámci občansko-právního sporu. Klub bude také požadovat zákaz vstupu na stadion pro všechny viníky," uvedly Teplice v prohlášení na svém webu.

Pražským Bohemians Praha 1905 disciplinární komise udělila pokutu 20 tisíc korun za chování jejich příznivců v utkání 27. ligového kola v Mladé Boleslavi.

Komise také zahájila řízení s Brnem a Slavií Praha kvůli chování fanoušků v nedělním duelu 28. kola, který byl rovněž sudím Královcem přerušen kvůli skandování vulgarit vůči Peltovi.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme