Na Markétě se pojede plochodrážní Grand Prix, talent Milík chce překvapit

Při loňské Grand Prix České republiky vyhlíželi plochodrážní fanoušci českého jezdce v první desítce konečného pořadí marně. Ani Aleš Dryml ani Josef Franc se do semifinále neprobojovali. Letos by rád tohoto cíle dosáhl talent Václav Milík, který mimo jiné doufá, že mu jeho ambiciózní cíle nezhatí na Markétě nepřízeň počasí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní manažer závodu Grand Prix Petr Ondrašík

Hlavní manažer závodu Grand Prix Petr Ondrašík | Foto: Eva Dvořáková

„Vodu jsme měli na dráze kolem dokola, dva metry od vnitřního okraje. Bylo to neskutečné,“ popisuje nedávnou deštivou přeháňku bývalý jezdec Tomáš Topinka, který má na starosti přípravu tratě na pražské Markétě.

Doufá, že jím připravená dráha bude svědčit hlavně české divoké kartě v závodě, Václavu Milíkovi. „Byl bych rád, kdyby se dostal do semifinále,“ přeje si Topinka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Markétě před závodem natáčel Michal Jurman

Cíl postoupit mezi nejlepší osmičku si dává i samotný 21letý pardubický jezdec, který zatím sbíral úspěchy hlavně v kláních juniorů.

Největší talent českého plochodrážního sportu si před večerním závodem věří i díky skvěle připravenému stroji, který je vždy v klání světových es extrémně důležitým předpokladem úspěchu.

„Loni jsem se s těmito motory dostal docela daleko v challenge o Grand Prix mezi dobrými jezdci. Technika se dá vyrovnat,“ má jasno Milík.

Podobně optimisticky hledí k domácímu závodu a i další dva čeští jezdci Zdeněk Holub a Michal Škurla, kteří ale z pozice náhradníků budou muset večer čekat na to, zda se vůbec postaví na start.

„Čekáme, jestli bude někdo chybovat na startu. Třeba, že nepřijede včas nebo projede páskou. Nebo jestli se někdo zraní, což je horší varianta,“ popisuje Holub možnosti, které mu i jeho kolegovi dají možnost vychutnat si řev domácích fanoušků.

Favorité přijedou z Polska

Loňské vítězství bude na Markétě obhajovat Brit Woffinden, který zde zajel také rekord dráhy. Letos ale nebude zřejmě patřit k největším favoritům, i proto, že mu po třech závodech patří až 9. místo.

Letos je situace na čele vyrovnaná, prví tři jezdce dělí jediný bod. Největší šance mají podle ředitele pražského závodu Pavla Ondrašíka dva elitní Poláci.

„Kdyby byl zdravý, tak řeknu Kasprzaka, ale věřím Hampelovi. Bude tady mít velkou diváckou podporu a dráhu dobře zná. Nějaké výsledky už tady ukázal,“ sází na Jaroslava Hampela.

Ondrašík bude s napětím vyhlížet jakou přízeň fanoušků i počasí si večer vyslouží snaha jeho organizačního týmu v závodě, který se letos slaví už své 18. narozeniny.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme