Hasiči v Moravskoslezském kraji odčerpávali vodu ze sklepů, na Novojičínsku pokračuje úklid

Vydatný déšť zaměstnal přes noc hasiče v Moravskoslezském kraji. Téměř čtyřicetkrát vyjížděli na pomoc. Nejčastěji čerpali vodu ze sklepů, ale také odklízeli spadlé stromy a větve z cest. Na Novojičínsku stále probíhá velký úklid po úterních bleskových povodních.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obyvatelé horní části obce Životice u Nového Jičína uklízeli bahno a čerpali vodu ze zatopených sklepů po prudké bouřce, která zvedla hladinu říčky Jičínky

Obyvatelé horní části obce Životice u Nového Jičína uklízeli bahno a čerpali vodu ze zatopených sklepů po prudké bouřce, která zvedla hladinu říčky Jičínky | Zdroj: ČTK

Nejvíce hasiči zasahovali na Třinecku a Opavsku. Uklízeli tam i cesty, na které se valilo bláto z polí. Čistili také propusti, aby měla voda kam odtékat.

Naopak v novojičínských ulicích stále pokračují úklidové práce po úterních bleskových povodních. Obyvatelé si rozebrali všechny dostupné městské vysoušeče a uklízejí hlavně zatopené sklepy a garáže.

Město dává do pořádku kanály, chodníky a cesty zanesené bahnem. Nánosy poničily i rozestavěný lesopark, potvrdila mluvčí radnice Marie Machková. Odstraňování škod potrvá v Novém Jičíně delší dobu.

„Hůře je na tom lesopark Skalky, který je ve svahu a navíc v rozestavěné podobě. Měli jsme od stavební firmy přebírat hotové chodníčky a cestičky, ale jsou pod nánosem bahna. Také nám to vyplavilo některé rostliny,“ popisuje Machková.

Přívalové deště rozvodnily v úterý na Novojičínsku několik toků. Například říčka Jičínka poničila lidem zahrady, a voda se dostala i do několika domů. V místní části Žilina řeka zatopila také stavbu protipovodňové hráze a dělníci museli vodu z výkopů odčerpávat.

Další příval srážek očekávají meteorologové i během dnešního dne. V Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji mohou navíc udeřit silné bouřky.

Jana Jeckelová, Iva Havlíčková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme