Dobrovíz u Prahy odsouhlasila podmínky stavby distribučního centra Amazonu

Distribuční centrum Amazonu v Dobrovízi u Prahy má zelenou. Po několikaměsíčním jednání se včera večer zastupitelé obce definitivně dohodli na podmínkách se společností Panattoni, která obří sklad pro největší internetový obchod na světě postaví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vedle vybudování obchvatu nebo vlastní čistírny odpadních vod investor souhlasí i s tím, že zmodernizuje obecní čistírnu a bude ji provozovat.

„Obchvat, další dopravní opatření, modernizace čistírny odpadních vod, placení stočného za občany, jsou to sponzorské dary milion korun ročně do obecního rozpočtu. Veškeré úpravy se momentálně finalizují z hlediska rozpočtu, dělají se tendry na dodavatele. Bude to v řádech do sta milionů korun,“ říká ředitel společnosti Panattoni Pavel Sovička.

Smlouvu o spolupráci s Amazonem odsouhlasilo sedmičlenné zastupitelstvo už v únoru, doteď se ale řešil dodatek ke smlouvě. Ten upravuje, za jakých podmínek může společnost Panattoni začít se stavbou distribučního centra.

Obec tak nejen ušetří 300 až 400 tisíc korun ročně na provozu čističky, ale také jí odpadne související administrativa.

„Stočné budou platit pouze právnické osoby, které sídlí v Dobrovízi. Co se týká vodného, tak to zůstává stejné. Kapacita obecní čističky se zvyšovat nebude, ta se navýší tím, že si Panattoni postaví svoji vlastní areálovou čističku, která bude mít 2400 ekvivalentních obyvatel a pro Dobrovíz zbude původní kapacita 1200,“ dodává starosta obce Martin Šafr zvolený za nezávislé.

Zástupci obce podepíší s investorem smlouvu během několika dní. Hned potom mohou začít přípravné práce, ke kterým má Panattoni povolení. Na stavební povolení k výstavbě samotné haly pro Amazon ale ještě čeká.


Zvětšit mapu

A.Rokosová, Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme