Běžec na lyžích Johannes Dürr přišel kvůli dopingu o 3. místo z Tour de Ski

Rakouského běžce na lyžích Johannese Dürra potrestala Mezinárodní lyžařská federace dvouletým zákazem startu. Během olympijských her v Soči měl totiž pozitivní nález na krevní doping EPO.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zahajovací ceremoniál ZOH v Soči

Zahajovací ceremoniál ZOH v Soči | Zdroj: Reuters

Dürr byl velkým překvapením posledního ročníku Tour de Ski, kde obsadil třetí místo. O to ale teď přišel, když mu Mezinárodní lyžařská federace vymazala všechny výsledky od loňského září.

Zákaz startu Dürrovi vyprší 26. února 2016.Rakušan byl z olympijských her vyloučen před posledním závodem na 50 kilometrů s hromadným startem, kde měl být jedním z adeptů na medaili.

V Rakousku, kde se připravoval na závěrečný maratón, odevzdal pozitivní dopingový vzorek a poté přiznal svou vinu. Na třetí místo se v konečném pořadí Tour de Ski posunul norský lyžař Petter Northug.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme