Pražské divadlo Ypsilon uvede premiéru Nového blešího cirkusu

Ve Studiu Ypsilon se to dnes večer bude hemžit blechami. Tedy alespoň na jevišti této pražské scény, která uvádí premiéru představení Nový bleší cirkus. Režisér Milan Šotek je zároveň autorem textu, napsal ho přímo pro Ypsilonku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Studio Ypsilon

Studio Ypsilon | Foto: Filip Jandourek

„Do takové vesnice, ve které jsou poněkud nízké stropy a lepí tam všude podlaha, přijede majitel blešího cirkusu,“ popisuje režisér a autor hry v jedné osobě Milan Šotek.

Sedí v hledišti na červeně polstrovaném sedadle a udílí poslední pokyny hercům Ypsilonky. Mimo těchto postav se na jevišti skutečně blechy objeví, a dokonce umějí zpívat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na zkoušku Nového blešího cirkusu se vydala reportérka Michaela Vetešková

„Já si myslím, že pro diváky Ypsilonky to bude překvapení v tom, že se pracuje s poněkud pevným textem. Bylo to překvapení i pro herce, protože oni jsou tu zvyklí improvizovat a tady to je text, který, protože má nějaký vnitřní rytmus, tolik improvizace nedovoluje,“ říká režisér Šotek.

Majitele blešího cirkusu, pana Skořápku, hraje Jakub Slach. „Líbí se mi, že je to milé, heboučké. Vrací se to k Suchému a Šlitrovi, to je z Milana hrozně cítit, že má rád právě tyhle dvojice, Voskovec-Werich, Suchý-Šlitr a Svěrák-Smoljak,“ vysvětluje.

V inscenaci vystupují i další herci pražské Ypsilonky - Pavel Nový, Oldřich Navrátil a Jan Jiráň. Hudbu složil skladatel a aranžér Zdeněk Dočekal, který s režisérem Šotkem spolupracuje i v Cabaretu Calambour. Pro „bleší inscenaci" zhudebnil Hálkovy Večerní písně.

Na jevišti pražské Ypsilonky se Nový bleší cirkus objeví do konce sezony ještě 9. a 23. června.

Michaela Vetešková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme