Basketbalisté Nymburka chtějí 11. titul v řadě. Útočí na sezonu bez porážky

V Nymburce začíná finálová série basketbalové ligy. Středočeši v sérii hrané na tři vítězné zápasy znovu vyzvou Prostějov a chtějí dokázat, že českému basketbalu vládnou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Welsch během zápasu Eurocupu mezi Nymburkem a Le Mans

Jiří Welsch během zápasu Eurocupu mezi Nymburkem a Le Mans | Zdroj: ČTK

„Vyhrát 3:0 a zakončit sezonu bez porážky, to je sekundární cíl a takové vylepšení. Primárním cílem je vyhrát titul,“ říká zkušený rozehrávač Jiří Welsch. Nymburk se totiž může stát prvním týmem v historii, který zakončí ročník bez jediného klopýtnutí.

Loňskou sérii Prostějov kvůli malému počtu hráčů málem nedohrál, to ale letos nehrozí. „Mají mnohem širší tým, jsou v lepší formě i zdravotním stavu. Myslím, že je to mnohem lépe připravený soupeř na finále a že série bude náročnější,“ tuší opora Nymburka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalisty Nymburka navštívil před finálovou sérii reportér ČRo Pavel Petr

Nymburští do finálové série vstoupí po čtrnáctidenní zápasové pauze. „Strašně moc jsme trénovali a teď bereme každý zápas jako odpočinek. Tréninková doba byla hrozně dlouhá a na zápas se úplně všichni těší,“ líčí pocity z nymburské kabiny na křídle hrající Vojtěch Hruban.

„Pokud k zápasu přistoupíme tak, jak bychom měli, s maximální koncentrací a nasazením, tak na výkonu Prostějova moc záležet nebude,“ tuší křídlo Nymburka.

Soupeře ale nepodceňuje. „Mají mnohem lepší tým, než měli vloni. Mnohem lépe brání a je to jediný tým v lize, který se nám blíží ve tvrdosti obrany, to je jejich největší síla,“ uvědomuje si čtyřiadvacetiletý basketbalista.

Samotné utkání bude mít slavnostní předehru. Uskuteční se totiž křest knihy Za zlatou oponou autora Matěje Sýkory mapující dosavadních deset nymburských titulů. Samotný zápas začne v 6 hodin odpoledne.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme