Čeští volejbalisté si proti Koreji připsali třetí výhru ve Světové lize

Čeští volejbalisté slaví třetí výhru ve Světové lize. Korejce zdolali stejně jako čtvrtek až po pětisetové bitvě. Rozhodující sadu vyhráli svěřenci trenéra Šmejkala 15:11.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští reprezentanti se radují z druhého vítězství nad Koreou

Čeští reprezentanti se radují z druhého vítězství nad Koreou | Zdroj: ČTK

Druhý zápas v Českých Budějovicích začali lépe domácí, ale tentokrát se Korejci po prvním prohraném setu dostali do tempa a vedli 2:1.

Češi ale vyrovnali stav na 2:2 a rozhodoval opět tie-break. V něm získal domácí tým rychle několikabodový náskok nakonec proměnil třetí mečbol.

Přehrát

00:00 / 00:00

S nahrávačem českého týmu Filipem Habrem mluvil po zápase Kamil Jáša

„Byly to náročné zápasy. Je to nepříjemný soupeř, hrají úplně jiný styl. Nejsou to až takoví skokani, ale jsou hrozně rychlí a strašně špatně se brání. Za tenhle zápas jsem dostal na bloku tolikrát do hlavy, jako za celou sezonu ne. Hrají různé signály, které se u nás nepraktikují a v tomto se s nimi hraje hodně těžce,“ říkal nahrávač českého týmu Filip Habr.

Celek trenéra Šmajkala tak má po úvodních čtyřech zápasech soutěže, do které se vrátil po 11 letech, tři výhry a jednu porážku. Příští týden Češi utkají ve dvou domácích zápasech s Nizozemskem.

Světová liga volejbalistů - skupina E v Českých Budějovicích:
ČR - Korea 3:2 (20, -23, -19, 21, 11)
Rozhodčí: Simonovič (Srb.), Hodoň (SR)
Čas: 118 minut
Diváci: 3000
Sestava a body ČR: Habr 7, Michálek 19, Holubec 14, Kriško 15, Linz 15, Král 9, libero Kryštof - Mach 1, P. Bartoš, A. Bartoš
Trenér: Šmejkal

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme