Sestup Slavie si vůbec nedovedu představit, říká vedoucí týmu Vlček

Mezi čtveřicí klubů se v posledním kole rozhodne o tom, kdo se mezi českou fotbalovou elitou udrží a kdo naopak Gambrinus ligu opustí. V nejhorší pozici je poslední Znojmo, výhra nemusí stačit ani předposlední Olomouci. Jistou záchranu nemají ani čtrnáctí Bohemians Praha 1905 a třináctá Slavia.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Vlček se s kariérou loučil v pražském Edenu

Stanislav Vlček se s kariérou loučil v pražském Edenu | Zdroj: ČTK

Ve třech sestupem ohrožených klubech jako hráč působil Stanislav Vlček. Do ligového fotbalu nakoukl v Bohemians, šest let oblékal dres Olomouce a ve Slavii ukončil kariéru. Nyní v klubu z Edenu zastává pozici vedoucího týmu.

„Tahle situace je nepříjemná pro každé mužstvo. Teď ale pracuji ve Slavii a přiznávám se, že mě momentálně zajímá jen to, aby nebyla mezi sestupujícími týmy,“ řekl Vlček, který se společně se svými kolegy snažil uvolnit atmosféru uvnitř týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se Stanislavem Vlčkem mluvil ve Víkendovém Radiožurnálu Petr Král

„Kluci vědí, o co hrají, ví, co je v sázce. Celý realizační tým věží, že k tomu přistoupí tak, jak si všichni přejeme, a podaří se nám sestup odvrátit,“ prozradil bývalý útočník, který v nejvyšší soutěži odehrál 454 zápasů.

Slavia má v boji o záchranu nejlepší výchozí pozici. Na sestupové pásmo má náskok dvou bodů, a pokud vyhraje v Ostravě, nemusí se ohlížet na výsledky konkurentů. Na půdě Baníku ale letos nevyhrála ani mistrovská Sparta.

„Čeká nás strašně těžký zápas. Baník je zachráněný a my jsme pod obrovským tlakem. Máme dostatek zkušených hráčů, kteří prošli zahraničními soutěžemi. Věřím, že se s tím poperou a na hřišti nechají opravdu všechno,“ věří v sílu týmu Vlček.

Nic nevypustíme, tvrdí soupeři týmů ohrožených pádem z fotbalové ligy

Číst článek

Se svými kolegy na lavičce bude sledovat vývoje zápasů konkurentů Slavie v boji o udržení.

„Informace jsme sbírali už při předchozím utkání se Slováckem, hráčům jsme je ale nepředávali, aby se soustředili jen na svůj výkon. I tentokrát budeme ostatní zápasy sledovat, trenér ale nebude chtít, abychom tím mužstvo rozptylovali,“ má jasno Vlček.

Martin Juhar brankáře Milana Heču nepřekonal a Slavia doma se Slováckem jen remizovala 1:1 | Foto: ČTK

Člen Klubu ligových kanonýrů, ve kterém jsou hráči se 100 a více ligovými trefami, během svého působení ve Slavii hrál s týmem v jiných patrech tabulky. Sestup do druhé ligy si nepřipouští.

„Byli jsme zvyklí oslavovat tituly, hrála se tady Liga mistrů a najednou přijde takovýhle sešup. To je ale realita. Vůbec si nedovedu představit, že bych měl být pod tímhle podepsaný. Doufám, že k tomu nedojde,“ uzavřel Vlček.

Všechny zápasy 30. kola začnou v 18 hodin.

Jan Kaliba, Petr Král, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme