Žádná zeleň a všude beton, kritizují někteří místní novou podobu náměstí v Lovosicích

Lovosice na Litoměřicku by měly převzít opravené Václavské náměstí. Rekonstrukci centra města brzdily problémy při opravách. Do dnešního dne by měly mít firmy všechny práce dokončené. Obyvatelé Lovosic ale přijímají nové náměstí, které vyšlo na necelých 16 milionů korun, s rozpaky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dělník, řemeslník, práce, stavba (ilustrační foto)

Dělník, řemeslník, práce, stavba (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Náměstí je kompletně opravené. Běžný chodník by tam ale člověk hledal těžko. Cestičky mezi budoucími trávníky, které zatím pokrývá jen samotná hlína, připomínají posunutou šachovnici.

Vznikla tam terasa i fontána. Dělníci dodělávají poslední úpravy tak, aby všechno stihli. Ještě jim chybí položit některé velké dlaždice, které pokryjí celé náměstí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak lidé hodnotí rekonstrukci náměstí v Lovosicích, zjišťoval Jan Bachorík

Řadě místních se ale nová podoba náměstí příliš nelíbí. „Katastrofa. Rozhodně bych tady nechala víc přírody a neměnila bych tuto sochu, to určitě ne,“ říká slečna Tereza.

„Chceme tady zeleň. Lituju všechny seniory, protože potřebují stín. Tady vysekali stromy – chápu, že byly nemocné – ale lidi nebudou sedět na lavičkách na přímém slunci. Kde je tady tráva? Vždyť je to samý beton,“ přidává se Míša.

S tvrzením dvou předešlých dam ale nesouhlasí paní Jiřina, která se už těší na posezení v novém parku. „Líbí se mi to, bude to pěkné. Starší tady byli zvyklí na keře, ale mně se to bude líbit,“ tvrdí.

Původně mělo být lovosické náměstí hotové v únoru, poté se termín posunul na duben a následně na květen. Město totiž nebylo s opravou spokojené. Na dnešní dopoledne je ale naplánovaný poslední termín dokončení prací, na kterém zástupci města zhodnotí požadované opravy.

Jan Bachorík, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme