Chrudim vybrala návrh na přestavbu sportovního areálu. Lidé ho uvidí v červenci

Chrudimská radnice vybrala vítěze architektonické soutěže na přestavbu sportovního areálu. Zvítězili pražští architekti Vojtěch Sosna, Jakub Straka, Jáchym Svoboda a Radek Rothbauer. Konkrétní podobu projektu zatím radnice nezveřejní. Lidé se s ní – stejně jako s dalšími studiemi přihlášenými do soutěže – seznámí až na výstavě, která se bude konat v červenci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z Báry je Chrudim jako na dlani

Z Báry je Chrudim jako na dlani | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

„Musíme počkat do doby, než proběhne lhůta pro možná odvolání nebo námitky a poté nabídneme chrudimské veřejnosti vernisáž, kde se za přítomnosti autorů ukáží všechny náměty, které přišly,“ uvedl starosta Chrudimi Petr Řezníček (SNK-ED).

Sportovní areál, jehož se má přestavba týkat, převzalo město v roce 2010 od Sokola. Areál nabízí velkou halu, tělocvičnu, zrcadlový sál, gymnastický sál, sál pro stolní tenis a nově bouldrovou stěnu. Hala v současném stavu funguje od 70. let minulého století a má technologické nedostatky.

Porota posuzovala nakonec celkem 27 návrhů. Architekti museli splnit několik podmínek včetně hraniční částky 120 milionů korun, kterou náklady na rekonstrukci nesmí překročit.

Podle starosty počítá vítězný návrh mimo jiné s ubytovacími kapacitami či občerstvením. Snížit by se měly také energetické nároky na provoz areálu.

„Trochu může být předmětem diskuse návrh z hlediska architektury, ale je tu prostor k tomu, aby některé části doznaly určitých změn s ohledem na lokalitu. Každý návrh novodobé architektury budí určité rozpaky. Tady to není žádná divočina, nicméně k diskusi to bude,“ dodal starosta Řezníček.

ČTK, kov, Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme