Švédsko loňský titul neobhájí, prvními finalisty hokejového MS jsou Rusové

V prvním semifinálovém zápase hokejového mistrovství světa v Bělorusku zvítězilo mužstvo Ruska. Nejlépe útočící i bránící tým šampionátu potvrdil svou formu, postoupil do finále a poslal švédskou reprezentaci do boje o třetí místo proti české reprezentaci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sergej Plotnikov slaví gól do švédské sítě

Sergej Plotnikov slaví gól do švédské sítě | Zdroj: Reuters

Švédové přitom měli fantastický vstup do utkání. Hned 19 sekund po začátku utkání totiž Rusy zcela zapomenutý Oscar Möller prostřelil Bobrovského mezi betony a zajistil svému týmu vedení.

Z náskoku se ale Skandinávci radovali pouhých třináct minut. Poté přesnou střelou vyrovnal Sergej Plotnikov a dvě minuty před koncem první třetiny otočil Širokov skóre na 2:1 pro ruskou reprezentaci.

V úvodu druhého dějství dvakrát podržel ruskou sbornou brankář Sergej Bobrovskij, ve 31. minutě využil na druhé straně Anton Bělov přesilovou hru a zvýšil už na 3:1.

Češi si finále hokejového MS nezahrají, s Finskem prohráli 0:3

Číst článek

Obrat v zápase se loňským mistrům světa už nepodařil. Nepomohla jim k němu velká šance Klasena, ani dlouho trvající hra bez brankáře ještě vylepšená vyloučením Rusa Denisova, v závěrečné části hry už se stav nezměnil.

Ruský výběr stále prochází mistrovstvím bez zaváhání a v neděli od osmi hodin večer se utká s Finskem. Švédsko čeká boj o třetí místo proti českému národnímu týmu. Začíná v půl čtvrté českého času.

Ruští fanoušci mají v Minsk Areně velkou převahu | Foto: Reuters

Mistrovství světa v hokeji - semifinále:
Rusko - Švédsko 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Plotnikov (Medveděv, Šipačov), 18. Širokov (Zaripov, Medveděv), 32. Bělov (Zaripov, Ovečkin) - 1. Möller (Lindström, Backlund). Rozhodčí: Šindler (ČR), Kaval (USA) - Suominen (Fin.), Valach (SR). Vyloučení: 5:6, navíc Backlund (Švédsko) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 14.521.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme