Rodiče mohou děti v inkubátorech v Olomouci sledovat pomocí internetu

Olomoucká fakultní nemocnice instalovala jako první v republice webové kamery do inkubátorů. Rodiče tak mohou svá miminka na jednotce intenzivní péče sledovat z domova prostřednictvím internetu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubičtí záchranáři mohou nově používat transportní novorozenecký inkubátor

Pardubičtí záchranáři mohou nově používat transportní novorozenecký inkubátor | Foto: ZZS Pardubického kraje

Webkamery zatím fungují hodinu denně, a to u dvou z 12 inkubátorů. Pokud se nová služba osvědčí, bude ji nemocnice rozšiřovat.

„Mám z toho radost, je to přece jen záležitost, která mi v hlavě šla čtyři roky. Hlavně zprávy prvního dne byly velmi napínavé, jak to dopadne,“ říká primář novorozeneckého oddělení Lumír Kantor.

„My jsme věděli, že technicky to bude fungovat, to už bylo vyladěné. Ale nevěděli jsme, jak na to maminka zareaguje, a funguje to dobře,“ dodává.

Online přenos je na webu bezpečně zaheslovaný a přístup dostanou pouze rodiče, kteří pak sami rozhodnou, komu heslo dají.

První, kdo olomoucké webkamery vyzkoušel, byla rodina ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL). Syna Mikuláše sledovali nejenom oni dva, ale i jejich další děti.

„Když nastala tato situace u nás doma, ze začátku to bylo hodně obtížné. Tím, že nám pan primář umožnil vidět Mikuláška přes internet, byla to velká věc pro nás doma, i pro sourozence, kteří ho takto mohli vidět. Dívali se na něj na tabletu,“ popisuje Jarmila Jurečková.

Radoslava Kvasničková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme