Velkokapacitní seník v Blízkově na Žďársku lehl popelem. Hasiči ho budou dohašovat několik dní

Obrovský požár seníku budou hasiči v Blízkově na Žďársku dohašovat několik dní. Budovu zachvátily plameny dnes po desáté hodině. Hrozilo nebezpečí, že přeskočí i na sousední teletník, naštěstí se tak nestalo a zvířata nebylo nutné evakuovat. Příčinou požáru byl zřejmě kámen zaseklý ve stroji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Blízkov, Žďársko, požár seníku

Blízkov, Žďársko, požár seníku | Foto: Hana Mikulincová | Zdroj: Český rozhlas

„Požár zapříčinilo cizí těleso. To se dostalo do stroje, který řeže slámu. Došlo k tomu při naskladňování sena a slámy do objektu velkokapacitního seníku,“ vysvětlila na místě mluvčí hasičů Petra Musilová.

Dým zahalil celou vesnici. Plameny dostávali hasiči pod kontrolu desítkami vodních proudů. Nejprve likvidovali požár i uvnitř, konstrukce budovy se ale začala hroutit a museli ji urychleně opustit. Oheň bylo vidět z velké dálky.

„Já jsem slyšela sirénu a říkala jsem si, co se děje. Byli jsme na zahradě a zrovna jsme se otočili a hned jsme viděli plameny, jak jdou ze seníku. Bylo to vidět hodně z dálky,“ říká Marie, jedna z místních obyvatelek.

Škoda dosáhne zřejmě několika stovek tisíc, neměla by přesáhnout dva miliony korun.

Blízkov, Žďársko, požár seníku | Foto: Hana Mikulincová

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme