Lundqvistovi hrozily žaludeční problémy, pokud by Rangers prohráli

Švédský hokejový brankář Henrik Lundqvist měl ve čtvrtém finále NHL znovu dost práce. Tentokrát ale dovedl New York Rangers k vítězství nad Los Angeles 2:1, když pokryl 40 střel. Svým výkonem nakonec zabránil i případným žaludečním problémům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Henrik Lundqvist vytahuje puk z branky po šťastném gólu Jaromíra Jágra

Henrik Lundqvist vytahuje puk z branky po šťastném gólu Jaromíra Jágra | Zdroj: Reuters

„Nechtěli jsme koukat na to, jak přebírají Stanley Cup u nás doma, z toho pomyšlení se mi dělá špatně,“ popsal nejlepší muž zápasu, kterému vycházelo, kromě střely na 1:2, opravdu všechno.

Pomohla mu k tomu i dobrá obrana spoluhráčů, kteří sice propustili 41 střel, většina z nich ale byla díky dobré práci méně nebezpečná. „Když všechno klape, soupeříte už jen sami se sebou. Měli jsme i štěstí, ale dobře jsme bránili. Všichni jsme si uvědomovali, že jedna chyba může ukončit sezonu,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Rangers tentokrát obrat nedovolili

Největší štěstí měli hokejisté vítězného týmu v předposlední minutě zápasu. Puk se objevil před brankovou čárou, ale pohotově ho uklidil pod švédského gólmana Derek Stepan, který svého kolegu v brance hodně vychvaloval.

„Henry nás podržel, je to úžasný brankář. Jako vždy předváděl skvělé zákroky a to, že jsme neskončili, je hlavně jeho zásluha. Jsme rádi, že můžeme pokračovat v boji,“ dodal Stepan. O snížení na jednozápasový rozdíl budou hráči Rangers bojovat v noci z pátku na sobotu na ledě Los Angeles.

„Teď odjedeme do Los Angeles a chceme se vrátit do Madison Square Garden, abychom tu srovnali stav série, to je náš hlavní cíl. Samozřejmě se teď ale soustředíme na velice těžké utkání u nich doma. Bude to složité, ale jim se také povedlo obrátit v úvodním kole play-off zápasové skóre z 0:3 na 4:3, tak proč bychom to nemohli dokázat my,“ je odhodlaný gólman New Yorku Henrik Lundqvist.

Martin Charvát, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme