Jurečka jednal s vedením Troubek o ochraně proti povodním. Ve hře jsou stále dvě varianty

Ani jednání ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL) s vedením Troubek na Přerovsku nepřineslo posun v protipovodňové ochraně této obce. Povodí Moravy a vedení obce mají o protipovodňové ochraně stále odlišné představy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zaplavené Troubky

Zaplavené Troubky | Foto: Tomáš Adamec

Ministr zemědělství Marian Jurečka upozorňuje, že varianta větší protipovodňové hráze by byla dražší a obec by rozdíl musela doplatit patrně ze svého.

„Tu, kterou navrhuje povodí, je menšího rozsahu. Obec Troubky chce mít větší ohrázování, kde by byla zahrnuta i větší výměra pozemků,“ upřesnil Jurečka.

„Teď vedeme debatu o tom, zda-li tím budou způsobeny nějaké vícenáklady na stavbu hráze. A případně, kdo je uhradí,“ dodal ministr.

Troubky se staly symbolem katastrofálních povodní na Moravě z roku 1997, při kterých ve vesnici zemřelo 9 lidí a bylo zničeno 150 domů.


Troubky

Blanka Mazalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme