Festival Moravskotřebovské arkády nabízí návštěvníkům hudbu, auta i motocykly

V Moravské Třebové tento víkend probíhá festival nazvaný Moravskotřebovské arkády. Kromě hudby dvacátých a třicátých let, která zní na zámeckém nádvoří, si diváci mohou na náměstí T. G. Masaryka prohlédnout také auta nebo motorky první poloviny minulého století.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moravská Třebová

Moravská Třebová | Foto: město Moravská Třebová

„Auto bylo vyrobeno v roce 1927 a z osmdesáti devadesáti procent je v původním stavu,“ říká majitel tatry Milan Maruškin z Litomyšle.

„Ta stará auta jsou přímo technické zázraky. Můj sen je něco takového vlastnit,“ přiznává návštěvník Karel Bláha.

Přehrát

00:00 / 00:00

Festival v Moravské Třebové navštívila reportérka Věra Pavlasová

Moravskotřebovské arkády vznikly v roce 2000 jako festival sborového zpěvu. Od té doby se ho jeho pořadatelé snaží každým rokem rozšiřovat.

„Počínaje desátým ročníkem jsme to obohatili o doprovodný program hudebních skupin různých žánrů,“ říká ředitel základní umělecké školy Pavel Vaňkát.

V rámci festivalu vystoupí dva dětské sbory ze základní školy. Kromě toho přijedou účinkující z celé republiky.

„Zatím se mi to líbí moc, tahle kapela je moje srdeční záležitost, mám ji moc ráda. Jsem úplně nadšená,“ komentuje koncert jedna ze starších návštěvnic.

Nedělní program Moravskotřebovských arkád pokračuje opět na nádvoří zámku od půl druhé odpoledne.

Věra Pavlasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme