Vláda schválila smlouvu s výrobcem pneumatik Nexen, vznikne 2300 pracovních míst

Vláda souhlasí s uzavřením smlouvy mezi Českou republikou a korejským výrobcem pneumatik. Firma Nexen by měla v první fázi vytvořit v průmyslové zóně Triangle na Žatecku tisíc pracovních míst a investovat 22 miliard korun. V budoucnu by ale mohlo vzniknout až 2300 nových míst.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pneumatika – detail

Pneumatika – detail | Foto: Licence Public Domain, volné dílo, Lombroso

Premiéru Bohuslavu Sobotkovi z ČSSD nic nebrání v podpisu investiční smlouvy s jihokorejským výrobcem pneumatik Nexen.

V průmyslové zóně Triangle na Žatecku by v první fázi mělo vzniknout tisíc pracovních míst. Ústeckému kraji by tak prvotní investice ve výši 22 miliard korun pomohla snížit nezaměstnanost.

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek z ČSSD upozornil, že nových pracovních míst by v budoucnu mohlo být více než 2300.

„Kdybychom měli mluvit o všech čtyřech fázích, tak bychom mluvili o investici více než 1,5 miliardy eur a více než 2300 pracovních míst v poslední fázi roku 2023,“ vysvětlil Zaorálek.

Společnost Nexen Tire Corporation byla založena v roce 1942, v současnosti vyváží pneumatiky do 130 zemí světa. Sídlo firmy je v jihokorejském Jangsanu, kde je zaměstnáno 2275 lidí. V roce 2007 firma otevřela pobočku v Číně. (zdroj: ČTK)

Škoda Auto už dříve oznámila, že uzavřela se společností Nexen dohodu o dodávkách pneumatik pro modely Rapid a Octavia.

Pneumatiky Nexen montuje na svá auta také Hyundai, ale jen ve svých továrnách v Koreji a v Číně. Český závod automobilky v Nošovicích mezi odběratele jihokorejského výrobce nepatří.

Česko nabízí investorům kombinaci dobré kvality s přijatelnou cenou. Navíc se mezi Korejci těší obecné popularitě a v rámci Evropy má také výhodnou geografickou polohu.

Eliška Malínská, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme