Hlavně, aby to děti bavilo, říká patron McDonald's Cupu Gebre Sellasie

Sedmnáctý ročník McDonald´s Cupu, fotbalového turnaje pro nejmenší, vrcholí na stadionu prvoligového klubu 1. FC Slovácko. V Uherském Hradišti i prvenství svede v dvoudenním klání boj šestnáct týmů z celé republiky. Akci pak zahájil její patron – reprezentační obránce a opora bundesligového Werderu Brémy Theo Gebre Selassie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

McDonald's Cup je už tradiční turnaj malých fotbalistů

McDonald's Cup je už tradiční turnaj malých fotbalistů | Foto: Jan Vidrna

„Teď se cítím starý. Jsou tu samé děti a všechny už umí kopat do balónu,“ usmívá se český reprezentant při pohledu na snaživé mladíky. Sám přitom býval jedním z nich a za školu pravidelně v podobných turnajích nastupoval.

„To byla vždycky radost, že si člověk mohl zajít zahrát fotbal,“ směje se.

Účastníci McDonald‘s Cupu v Uherském Hradišti jsou zpravidla žáky pátých tříd základní školy. Tedy v období, ve kterém se často rozhoduje, jestli zůstanou u sportu. „V těch zlomových letech, zhruba v 15,16, nesmí zběhnout k něčemu jinému. U těch jedenáctiletých je to především o tom, aby je to bavilo,“ připomíná Gebre Selassie.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na McDonald's Cupu byl Pavel Petr

„Já v jejich věku ani nepřemýšlel o tom, že bych se jednou mohl živit fotbalem, natož hrát v Bundeslize. Ale člověk nikdy neví. Pokud budete dělat to, co má, a způsobem, jakým má, tak je všechno možné,“ dodává.

Pokud čeká děti v krizovém věku po prvním stupni základní školy rozhodnutí, je vhodné, když mu s ním ještě někdo pomůže. V tomto případě je nejlepší vliv správných trenérů, kterými jsou v Uherském Hradišti učitelé oněch základních škol.

„Viděl jsem je, všichni vypadali, že jsou zapálení pro to, co dělají. A to musí přenášet na děti, aby je to bavilo,“ říká Theo Gebre Selassie.

Pavel Petr, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme