Vymizel z nás hlad, našel příčinu porážek s Holandskem trenér volejbalistů Šmejkal

Čeští volejbalisté přišli po dvou prohrách s Nizozemskem o vedení ve skupině H Světové ligy. Šance na postup do Final Four se sice českému týmu snížila, to ovšem neznamená, že by se o ni ve zbývajících šesti zápasech nepoprali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Světová liga volejbalistů - skupina E: ČR - Nizozemsko. Vlevo smečuje Radek Mach, vpravo Filip Habr (oba ČR)

Světová liga volejbalistů - skupina E: ČR - Nizozemsko. Vlevo smečuje Radek Mach, vpravo Filip Habr (oba ČR) | Zdroj: ČTK

„Skupina je velmi vyrovnaná. Chtěli jsme držet domácí neporazitelnost, z čehož jsme vystřízlivěli. Není ale zase velký problém vyhrát dvakrát venku. Musíme se soustředit na nás a uvidíme, co z toho bude,“ říká Martin Kryštof.

Slova libera české reprezentace jsou přeci jen uváženější než ta, která byla slyšet od hráčů českého týmu před dvojzápasem s Nizozemskem. To měli Češi na svém kontě tři výhry ze čtyř zápasů a už se pomalu viděli jako postupující celek.

Přehrát

00:00 / 00:00

I před dvě prohry s Nizozemskem čeští volejbalisté stále myslí na postup ze základní skupiny Světové ligy

„Trochu z nás vymizel hlad vyhrát každý balon. Dobrými výsledky jsme se nechali uspokojit, teď se musíme vrátit zpátky na zem, začít tvrdě pracovat zvednout se z popela,“ uvědomuje si trenér národního týmu Zdeněk Šmejkal.

Nizozemsko ukázalo v zápasech v Chomutově svojí sílu a potvrdilo pověst největšího favorita skupiny. Postup ale jasný nemá, poprat se o něj ještě stále chtějí i Češi.

„Chyběli nám Kamil Baránek a Karel Linz, tahouni z předešlých zápasů. Příští týden už by měli být k dispozici. Pokusíme se vyhrát dvakrát v Koreji, vrátíme se do Opavy, kde budeme hrát s Portugalci, u kterých nevidím důvod, proč bychom neměli vyhrát, a pak pojedeme rozdat si to do Holandska,“ plánuje Zdeněk Šmejkal.

Petr Kadeřábek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme