Předseda České pirátské strany Bartoš rezignoval, skončili i dva místopředsedové

Ivan Bartoš končí v čele České pirátské strany. Dnes na funkci předsedy rezignoval. Ze svých funkcí odešli i další dva místopředsedové, Lenka Wagnerová a Michal Havránek. Nového předsedu by strana mohla vybrat v létě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Bartoš, předseda Pirátské strany

Ivan Bartoš, předseda Pirátské strany | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Ivan Bartoš už po volbách do Evropského parlamentu naznačil, že dá svou funkci pravděpodobně k dispozici.

„Jednak jsem kandidoval jako lídr na volební kandidátce do Evropského parlamentu a bohužel nám o pár drobných částí procent ta volba utekla. A jednak ve straně fungují dva názorové proudy. Lidí, kteří jsou spíše aktivisté a lidí, kteří chápou, že politickou změnu lze dělat pouze kvůli politické straně,“ vysvětlil důvody svého odstoupení.

Česká pirátská strana měla ve volbách do Evropského parlamentu nejlepší výsledek ze všech evropských pirátských stran. Křeslo v europarlamentu jim uniklo jen těsně. 4,8 procenta hlasů při pětiprocentní hranici nestačilo.

Teď chtějí Piráti tuto hranici zrušit. Dnes strana podala k Nejvyššímu správnímu soudu (NSS) stížnost na výsledek evropských voleb.

Stížnost na eurovolby kvůli pětiprocentní hranici nutné pro vstup do Evropského parlamentu podala dnes také Strana zelených. Rovněž její předseda Ondřej Liška oznámil krátce po volbách, že rezignuje na svou funkci.

bre, Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme