Kniha 100 statečných je v prodeji. Maraton rozhovorů vyšel v rekordním čase

Kniha 100 statečných stejnojmenného projektu Radiožurnálu je v prodeji. Publikace s přepisem rekordního maratonu rozhovorů je doplněná také o fotografie. Za 52 hodin moderátoři Lucie Výborná a Jan Pokorný vyzpovídali stovku hostů. Rekordní bylo nejen sepsání knihy, ale také její výroba.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stovka rozhovorů v jedné publikaci - Radiožurnál představuje projekt Sto statečných

Stovka rozhovorů v jedné publikaci - Radiožurnál představuje projekt Sto statečných | Foto: Miloslav Hamřík | Zdroj: Český rozhlas

První výtisk knihy 100 statečných vyšel včera v 6 hodin ráno, tedy pouhých 11 hodin od posledního rozhovoru rozhlasového maratonu.

„Cirka v 5.05 začaly vyjíždět první obálky, ty byly hotové do dvaceti minut,“ potvrzuje Jan Vaníček z tiskárny v pražském Suchdole s tím, že výroba každé knihy 100 statečných trvala průměrně šest minut.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o tisku a vydání knihy 100 statečných zjišťovala Květa Moravcová

Rekordní bylo také přepsání stovky rozhovorů, dva dny na nich pracovalo čtyřicet lidí. Jeden rozhovor jim podle Pavla Bartáka ze společnosti Newton trval zhruba hodinu. „Vytvořilo se nějakých 1200 stránek z těch rozhovorů, je to asi dva a čtvrt milionu znaků.“

Knihu si ode dneška můžete pořídit ve vybraných pražských knihkupectvích, v dalších dnech pak budou rozvezeny i do dalších měst České republiky.

„Úvodní náklad je 1600 kusů. Udělali jsme 600 z nich digitální technologií a tisíc klasickým offsetem a uvidíme podle zájmu čtenářů. Budeme to bedlivě sledovat a v případě, že bude zájem, uděláme i dotisk, takže se čtenáři nemusí bát, že by se na ně nedostalo,“ ubezpečuje ředitel nakladatelství Grada Milan Brunát.

Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme