Nezaměstnanost na Jindřichohradecku klesá, také díky armádě

Nezaměstnanost v květnu klesla pod osm procent. Může za to oživení ekonomiky i sezónní práce. Největší pokles v porovnání s loňským rokem zaznamenalo Prachaticko a Jindřichohradecko, kde je bez práce o deset procent lidí méně než před rokem. Například na Jindřichohradecku klesala nezaměstnanost také díky Armádě České republiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští vojáci cvičí v Německu v simulované afghánské vesnici

Čeští vojáci cvičí v Německu v simulované afghánské vesnici | Foto: Olga Haladová

Na jaře přijal 44. lehký motorizovaný prapor v Jindřichově Hradci 60 nových mužů.

I když tu slouží vojáci z celé České republiky, rekrutační středisko se snaží na místní prapor umisťovat vojáky z okolí, stejně jako Davida Vondráčka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek o tom, jak armáda pomáhá snižovat nezaměstnanost na Jindřichohradecku, připravila Lucie Hochmanová

„Byl to jednak smysl pro povinnost, služba České republice, jednak i z toho důvodu, že jsem měl takové zájmy, ta práce mě baví,“ svěřuje se.

Jeho kolega Jan Vlček byl do Jindřichova Hradce převelen z Brna.

„Nastoupil jsem v roce 2011 na Univerzitu obrany, tu už jsem bohužel nedokončil, tak jsem rozkazem byl umístěn do Jindřichova Hradce na funkci nosič střeliva,“ říká.

Do konce letošního roku by na jindřichohradecký prapor mělo přijít dalších sto nových vojáků, musí ale projít přísným výběrem.

„Ústní pohovor, psychické testy a testy fyzické zdatnosti. Ke konci výcviku musí projít přijímačem, který je tři měsíce ve Vyškově. To je velké síto a spousta lidí v rámci tohoto tříměsíčního intenzivního výcviku odchází z armády,“ připomíná náčelník štábu 44. lehkého motorizovaného praporu Přemysl Tuček.

Lucie Suchánková Hochmanová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme