Plzeň hostí Pohár Rozhlasu, soutěžit v atletických disciplínách bude přes 300 žáků

Plzeň dnes žije Pohárem Rozhlasu. Atletické klání proti sobě svede přes tři sta žáků z dvaatřiceti základních škol z celé České republiky. Finále 46. ročníku začne v 10 hodin na městském atletickém stadionu v plzeňských Skvrňanech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atletický Pohár rozhlasu v Domažlicich

Atletický Pohár rozhlasu v Domažlicich | Foto: Ondřej Kahoun, Český atletický svaz

„Myšlenkou této soutěže je podchytit veškerou mládež, aby více sportovala a zejména, aby si oblíbila atletiku,“ vysvětluje za organizátory Jakub Ryba.

Na nejlepší mladé závodníky čeká několik disciplín - běh na 60, 800 a 1500 metrů, skok do dálky, i výšky, vrh koulí a chybět nebude ani štafeta na 4 krát 60 metrů.

„Systém soutěže Poháru Rozhlasu nejdříve začíná na okresní úrovni, odkud družstva postupují dál na krajské finále. Posléze si šest nejlepších zajistí postup do finálového kola, která jsou doplněna dvěma družstvy s nejlepším počtem bodů,“ říká Ryba.

„Soutěž je zajímavá i tím, že velmi často se zde potkávají jak špičkoví atleti, kteří pravidelně sportují, dělají atletiku, tak děti z jiných sportů, které jsou nadané třeba na běh na 60 metrů,“ dodává za organizátory Jakub Ryba.

Zcela naprázdno tentokrát vyšli Západočeši, do domácího finálového klání tak nezasáhne ani jeden. Favority je třeba hledat jinde, podle předchozích výsledků třeba v opavské základní škole Englišova.

Jan Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme