Kynžvart se vedle dětí zaměřuje i na dospělé, 'rodinné lázně' mají úspěch

V léčebných lázních Kynžvart na Chebsku začala o víkendu nová sezóna. Nejmenší lázeňské město Karlovarského kraje chce i letos léčit zejména dětské pacienty. Odborníci tady ale myslí i na dospělé klienty. A tento trend má údajně pokračovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kynžvart na Chebsku zahájil novou lázeňskou sezónu

Kynžvart na Chebsku zahájil novou lázeňskou sezónu | Foto: Zdeněk Trnka

Doménou státních lázní v Kynžvartu je péče o děti s nemocemi dýchacího ústrojí a s lupénkou. Odborníci tu ale léčí také nemoci ledvin, močových cest anebo trávicího ústrojí.

„Rozšířili jsme naše původně léčené indikace - což byly tedy nemoci dýchacího ústrojí, kožní onemocnění, nefrourologická onemocnění neboli onemocnění ledvin a močového ústrojí a obezita - o nemoci trávicího ústrojí a lehké duševní choroby. V podstatě kromě kardiologických, onkologických a pohybových onemocnění se u nás už může léčit všechno,“ říká ředitelka léčebny Jiřina Valentová.

Přehrát

00:00 / 00:00

O novinky v lázních Kynžvart se zajímal Zdeněk Trnka

Lázním Kynžvart se v uplynulém období vyplatilo to, že začaly vedle dětí léčit i dospělé. Podíl dospělých pacientů na celkovém počtu je zatím pouze malý, ale podstatný.

„Sice zatím nemáme až tak vysoký podíl dospělých pacientů, ale naše služby jsme rozšířili o takzvané rodinné lázně, a to se zatím začíná velmi dobře osvědčovat,“ potvrzuje Valentová.

Kapacita léčebných lázní Kynžvart, nejmenšího lázeňského města regionu, je 335 lůžek. „Z toho tedy nemáme žádný počet vymezený pro dospělé nebo děti, vždycky to řešíme operativně, a v tuto chvíli máme plno,“ dodává ředitelka lázní.

Léčebný komplex v Kynžvartu má za sebou poměrně rozsáhlou modernizaci. V letošním roce ale zásadní investice vedení léčebny určitě nechystá.

„Vyměnili jsme okna na třech léčebných domech. Modernizace, která probíhá, je taková ta běžná, vždycky někde něco vylepšíme, ale velkou rekonstrukci už pro letošní rok nechystáme,“ uzavírá Valentová.

Lázně Kynžvart i letos vstoupily do sezóny tradičním společenským programem u pavilonu pramene Richard. Balonky se svými vzkazy a přáními tady vypustily k nebi desítky dětí.

Zdeněk Trnka, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme