RG: Djoković vyzve ve finále Nadala, Hradecká si o titul v deblu nezahraje

Tenisový pár Lucie Hradecká, Michaella Krajiceková nestačil v semifinále ženské čtyřhry na grandslamovém Roland Garros na Italky Saru Erraniovou a Robertu Vinciovou. Nenasazená česko-nizozemská dvojice prohrála s vítězkami letošního Australian Open 2:6 a 1:6. Ve finále mužské dvouhry na sebe narazí nejvýše nasazení hráči turnaje - Rafael Nadal a Novak Djoković.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal se raduje z hladkého semifinálového vítězství

Rafael Nadal se raduje z hladkého semifinálového vítězství | Zdroj: Reuters

Lucie Hradecká s Michaellou Krajicekovou, které spolu hrají od začátku této sezony, vstoupily do zápasu proti v Paříži nasazenému páru číslo 2 velmi dobře. Italkám vzaly hned v úvodním gemu podání a brzy vedly 2:0.

Pak se ale Erraniová s Vinciovou naplno rozehrály a zbylých šest her v prvním setu ovládly. A druhá sada začala stejně tak, jako ta první skončila. Italky nakonec s přehledem postoupily za 62 minut po setech 6:2 a 6:1.

Přehrát

00:00 / 00:00

Andy Murray pochválil hru Rafaela Nadala

Do finále mužské dvouhry postoupil Srb Novak Djoković. V semifinále se proti němu postavil na pařížské antuce 18. nasazený Lotyš Ernests Gulbis, který vyřadil ve čtvrtfinále Tomáše Berdycha. Po dvou setech, které vyhrál druhý tenista žebříčku Djoković, snížil Lotyš na 1:2, ale čtvrtý set opět zvládl lépe Srb, a v neděli si tak zahraje své druhé finále na Roland Garros.

A stejně jako před dvěma lety se o titul utká s Rafaelem Nadalem. Španělovi v semifinále sedmý nasazený Brita Murray moc starostí nenadělal a osminásobný vítěz Roland Garros vyhrál po setech 6:3, 6:2 a 6:1.

Andy Murray ani po vyřazení neoznámil jméno svého nového kouče, zároveň si nemyslí, že by teď s trenérem na kurtu uhrál lepší výsledek. „Nejsem si tím jistý, hrál jsem s ním velmi dobrý zápas v Římě, i takticky skvěle, ale můžete mít taktiku z celého světa a nepomůže vám, když někdo trefuje míče tak, jak on teď. Bylo pro mě těžké s těmi balonky něco dělat.“

„Když už jsem si vypracoval šanci, zkoušel jsem dávat míče více k lajnám, ale akorát jsem víc kazil. Nemyslím si, že za to může trenér, stává se, že vás soupeř srazí tím, jak dobře hraje.“

V semifinále dvouhry juniorek pak z turnaje vypadla čtrnáctiletá Markéta Vondroušová. Česká hráčka prohrála ve vyrovnané bitvě o finále 2:6, 6:4 a 4:6 osmé nasazené Darje Kasatkinové z Ruska.

Muži:
Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Murray (7-Brit.) 6:3, 6:2, 6:1, Djoković (2-Srb.) - Gulbis (18-Lot.) 6:3, 6:3, 3:6, 6:3

Ženy:
Čtyřhra - semifinále:
Erraniová, Vinciová (2-It.) - Hradecká, Krajiceková (ČR/Niz.) 6:2, 6:1, Hsieh Su-Wei, Pcheng Šuaj (1-Tchaj-wan/Čína) - Muguruzaová, Suárezová (Šp.) 6:2, 5:7, 6:2

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme