Řídit nemocnici Motol je jako řídit město, říká kandidát ČSSD na primátora Miloslav Ludvík

Čtyři měsíce před komunálními volbami mají sociální demokraté jasno, koho chtějí v hlavním městě za primátora. Pražská krajská nominační konference vybrala Miloslava Ludvíka - současného ředitele největší nemocnice, pražského Motola. Soupeřit bude se současným primátorem Tomášem Hudečkem z TOP 09.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloslav Ludvík, ředitel  Fakultní nemocnice v Motole

Miloslav Ludvík, ředitel Fakultní nemocnice v Motole | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Další silné strany své tváře teprve hledají. Miloslav Ludvík po svém zvolení řekl, v čem se podle něj podobá řízení nemocnice a města:

„Motol je dneska ‚město‘, ve kterém se pohybuje 20 000 lidí, pacienti, zaměstnanci, návštěvníci. Je na 38 hektarech, má vlastní dopravní systémy, vlastní systém výroby elektřiny, vodárnu i spalovnu,“ popsal.

Miloslav Ludvík (1963) je od roku 2000 ředitelem nemocnice v Motole. Od roku 2002 je zastupitelem hlavního města. V minulosti byl členem dozorčí rady Kongresového centra Praha, Pražské vodohospodářské společnosti nebo dopravního podniku.

Ludvík dostal od pražských obvodů devět nominací do čela kandidátky. Nikoho dalšího sociální demokraté nenavrhli. Jako první si Ludvíka vybrala ČSSD v Praze 4.

Na druhém místě kandidátky bude předseda magistrátního kontrolního výboru a zastupitel Petr Dolínek, na třetím zastupitelka Prahy 4 Irena Ropková a čtvrté místo patří předsedovi magistrátního výboru dopravy, zastupiteli, bývalému náměstkovi primátora a exministrovi Karlu Březinovi. První pětici pak uzavírá zastupitelka Prahy 10 Hana Nováková.

Fakultní nemocnice v Motole, křídlo B dětského pavilonu | Foto: Filip Jandourek

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme