ČSSD odmítá návrat nemocničních poplatků, jejichž zrušení je součástí koaliční smlouvy

ČSSD odmítá jednat o znovuzavedení poplatků za pobyt v nemocnici. Téma na koaliční radě otevřel šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference po jednání vlády se zástupci Asociace krajů ČR, Michal Hašek (vlevo), Bohuslav Sobotka (střed) a Pavel Bělobrádek (vpravo)

Tisková konference po jednání vlády se zástupci Asociace krajů ČR, Michal Hašek (vlevo), Bohuslav Sobotka (střed) a Pavel Bělobrádek (vpravo) | Foto: Filip Jandourek

Podle premiéra Bohuslava Sobotky z ČSSD je dohoda o zrušení poplatku součástí koaliční smlouvy, tedy vyjednaných kompromisů.

„Domníváme se, že pokud bychom zpochybnili tuto část koaliční smlouvy, tak by to vedlo i ke zpochybnění tohoto kompromisu a my bychom zase museli přijít s nějakými našimi dodatečnými požadavky,“ vysvětluje.

„Podle mého názoru by tím koalice jenom ztrácela čas, který by měla věnovat produktivnějším tématům, kde jsme schopni se domluvit tak, abychom změny prosadili,“ dodává premiér.

Nemocniční poplatky by Babiš chtěl obnovit v jejich původní výši, tedy 100 korun za den pobytu v nemocnici.

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme