Hokejisté Los Angeles slaví vítězství ve Stanley Cupu

Hokejisté Los Angeles získali po dvou letech opět zisk Stanleyův pohár. V pátém utkání zdolali New York Rangers 3:2 ve druhém prodloužení a finálovou sérii tak ovládli celkově 4:1 na zápasy. Rozhodující branku vstřelil v čase 94:43 z dorážky Alec Martinez.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Dustin Brown z týmu LA Kings slaví zisk Stanley Cupu

Hokejista Dustin Brown z týmu LA Kings slaví zisk Stanley Cupu | Zdroj: Reuters

Hostům z New York se v kalifornské hale podařilo otočit nepříznivý stav, když prohrávali po trefě Justina Williamse ze 7. minuty. Ke konci druhé třetiny se při přesilovce prosadil Kreider a těsně před přestávkou během oslabení Boyle.

Ve třetí dvacetiminutovce domácí hokejisté, kteří v předešlých utkáních série pravidelně dotahovali náskok Rangers, tlačili na branku soupeře. Poměr střel 12:3 korunoval Marián Gáborík.

Přesná dorážka byla celkově 14 gólem slovenského forvarda v probíhajícím play off. Nejlepšímu střelci celé vyřazovací soutěže scházel nakonec jediný zásah, aby dorovnal klubový rekord legendárního Wayna Gretzkyho z roku 1993.

Alec Martinez se raduje z vítězné branky, která zajistila hráčům LA zisk Stanley Cupu | Foto: Reuters

V dramatickém prodloužení oba týmy orazítkovaly dvakrát tyčku, než si při početní výhodě Kings na správném místě před Lundqvistem počíhal Martinez. Švédský gólman vyrazil ránu Tylera Toffoliho přesně na hokejku amerického obránce, jenž pohotově dorazil puk do odkryté branky.

„Nejsem ženatý, nemám děti, takže co se mě týče, je to ten nejlepší pocit, jaký jsem, kdy zažil,“ prohlásil autor vítězné branky Martinez.

„Měl jsem štěstí, že se mi puk odrazil přímo na hokejku. Jakmile jsem dal gól, už si nic nepamatuji. Jen vím, že se ke mně nahrnuli spoluhráči a nemohl jsem dýchat,“ uvedl Martinez, který rozhodl brankou v prodloužení v sedmém zápase i předchozí sérii s Chicagem.

Hráči Los Angeles při tradičním vítězném focení | Foto: Reuters

Prestižní cenu pro nejužitečnějšího hráče play off obdržel Justin Williams. "Máme tým, na který se nezapomene. Byl velký rozdíl mezi tím, čím jsme si prošli před dvěma lety a letos. Zasloužili jsme si vyhrát," radoval se trojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Podle trenéra Rangers Alaina Vigneaulta předvedl jeho tým to nejlepší, na co v sérii měl.

„Nemáme se za co stydět. Nechali jsme na ledě vše. Předvedli jsme maximum, co v nás je. Třikrát se rozhodovalo v prodloužení. Co více můžu říci?“ hodnotil finále Vigneault.

Los Angeles Kings - New York Rangers 3:2 ve druhém prodloužení (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky:
7. Justin Williams (King, Stoll), 48. Gáborík (Doughty, Carter), 95. Martinez (Toffoli, Clifford) - 36. Kreider (McDonagh, B. Richards), 40. Boyle (Hagelin). Rozhodčí: Kozari, Watson - Driscoll, Heyer. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 51:30. Diváci: 18.713. Konečný stav série: 4:1.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme