V nemocnicích na Ostravsku čtou malým pacientům pohádkové babičky

Nemocnice v Moravskoslezském kraji nabízejí malým pacientům hodně neobvyklé překvapení. Dlouhou chvíli přicházejí na dětská oddělení rozptýlit pohádkové babičky. Nápad už vyzkoušela ostravská městská nemocnice a aktuálně se přidala nemocnice v Krnově. Hodinu denně včetně víkendů tam děti v županech rozveselují starší dámy. Všechny přicházejí s knížkou v ruce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V nemocnici (ilustr. foto)

V nemocnici (ilustr. foto) | Foto: František Tichý | Zdroj: Český rozhlas

Babička Karla, malý Štěpán, už bez slepého střeva, jeho maminka a otevřená barevná knížka. Ti všichni jsou v malém nemocničním pokoji, který nemocničním už vlastně vůbec není.

„Když jsou tady maminky celý den, tak je to únavné,“ říká paní Karla. „Musíte děti pořád nějak zabavovat, jinak by se tu nudily. Přijde zas někdo jiný, tak je to lepší,“ soudí. A Štěpánova maminka to potvrzuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

O pohádkových babičkách, které rozveselují děti v nemocnicích, informoval reportér Martin Knitl

Za dveřmi ve frontě čekají další čtenářky a vypravěčky. Pracovaly ve škole a děti jim najednou chybí.

„Rozhodně jsou děti, které rády poslouchají příběhy, tak si myslím, že knížka je tady na prvním místě,“ míní jedna z nich.

V Krnově je 12 nemocničních babiček. Na celém Ostravsku jich do roka bude 80.

Invaze pohádek bez počítačů, mobilů a tabletů by měla pokrčovat i za hranice Moravskoslezského kraje.

Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme