Policie vyšetřuje bývalého místostarostu Plazů na Mladoboleslavsku. Údajně si řekl o úplatek

Až pět let vězení hrozí bývalému místostarostovi Plazů na Mladoboleslavsku Miroslavu Vaňouskovi. Podle kriminalistů si za prostředkování odkoupení pozemku obcí od soukromého vlastníka řekl o úplatek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sportovní areál s tenisovými kurty

Sportovní areál s tenisovými kurty | Foto: Lukáš Peška

Vedení Plazů plánovalo postavit pergolu na obecních tenisových kurtech. Při přípravě této investice vyšlo najevo, že část pozemků patří soukromému majiteli, který zemřel.

Obec se tak rozhodla pozemky vykoupit od dědiců a celou záležitostí pověřila právě Miroslava Vaňouska, který zastával funkci místostarosty.

Místostarosta si údajně za zprostředkování odkoupení pozemku obcí měl říct o 15 procent z celkové kupní ceny, která byla stanovená maximálně na tři čtvrtě milionu korun.

Podle policie místostarosta majiteli pozemku nabídl, že na zastupitelstvu zařídí, aby obec od vlastníků pozemek koupila za cenu, kterou už zastupitelstvo paradoxně před jednáním schválilo, tedy 750 tisíc korun.

Majitel pozemku byl údajně policista

Na kriminalisty se kvůli žádosti o úplatek obrátil právě majitel pozemku, se kterým místostarosta Plazů jednal.

Podle neoficiálních informací se shodou okolností mělo jednat o policistu, kterému korupční jednání představitele obce potvrdil i další svědek.

Zastupitelé Plazů pak následně Miroslava Vaňouska z funkce místostarosty odvolali a ten tak zůstává jen řadovým zastupitelem.

Bývalého místostarostu se novinářům nepodařilo kontaktovat. MF Dnes mluvila jen s jeho manželkou, která obvinění obmítla. Vaňousek je podle ní v lázních.

Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme