Šéf ukrajinské diplomacie končí, kvůli vulgární urážce na adresu ruského prezidenta

Ukrajinský ministr zahraniční Andrij Deščycja končí. Prezident Viktor Porošenko dnes podal parlamentu návrh na jeho odvolání. Do čela ukrajinské diplomacie nominoval dosavadního velvyslance v Německu Pavla Klimkina.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinský ministr zahraniční Andrij Deščycja

Ukrajinský ministr zahraniční Andrij Deščycja | Zdroj: Reuters

Adrij Deščycja zkomplikoval vztahy Ukrajiny s Ruskem, když v sobotu použil na adresu ruského prezidenta Vladimira Putina použil zvláště vulgární urážku. Proti tomu se ostře ohradila Moskva.

Návrh na Deščycjovo odvolání dorazil do parlamentu, ten musí tento krok schválit.

Dnes odpoledne se má s ministrem zahraniční sejít šéf české diplomacie Lubomír Zaorálek. Ten bude možná posledním zahraničním politikem, který Deščycju zastihne ve funkci.

47letý Pavel Klimkin, který by měl Deščycju ve funkci nahradit, je zkušený evropský diplomat, který sehrál velkou roli v jednáních o politické části asociační dohody s Evropskou unií, připomněla agentura Reuters.

Jaromír Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme