Anglii trápí potíže Gerrarda a Oxlade-Chamberlaina, jinak je tým v pohodě

Fotbalisté Anglie se dostali v historii mistrovství světa jen jednou do finále. A to dokázali v roce 1966 v domácím prostředí vyhrát. Před šampionátem v Brazílii nepatří Albion mezi favority, tým je ale v pohodě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Steven Gerrard (vpravo) slaví se spoluhráčem Philippem Courtinhem gól do sítě Manchesteru City

Steven Gerrard (vpravo) slaví se spoluhráčem Philippem Courtinhem gól do sítě Manchesteru City | Zdroj: Reuters

„Cítím, že se to vyvíjí dobře. Přijeli jsme v neděli a kolem našeho hotelu byla spousta fanoušků, někteří jsou tam doteď,“ popisuje záložník Jack Wilshere.

A pozitivní přijetí nevnímal jen cestou z letiště.

„Když jsme jeli na trénink, mohli jsme vidět přípravu velkoplošných obrazovek, fanoušky, kteří se vás snaží vyfotit a mávají na vás. Je to úžasná atmosféra a už teď se těšíme,“ říká nadšeně hráč londýnského Arsenalu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je to úžasná atmosféra a už teď se těšíme, říká nadšeně záložník Jack Wilshere

V Brazílii se ale proti pořádání šampionátu i protestuje, a to kvůli vysokým finančním nákladům. Spousta obyvatel by si radši přála investice do zlepšení životní úrovně.

Hodně lidí žije v chudinských čtvrtích. Sportovní centrum v jedné z nich, favele Rocinha v Rio de Janeiru, navštívili i angličtí fotbalisté.

„Je to skvělé. Samozřejmě na konci dne je nejdůležitější fotbal, proto jsme tady. Ale když si můžeme vyrazit ven, pomoct některým dětem a vidět různé části Brazílie, jsme za to rádi,“ potěšilo Jacka Wilshera.

Jeho spoluhráč Daniel Sturridge si dokonce vyzkoušel s místní skupinou tradiční bojové umění capoeira.

Angličané se teď už budou koncentrovat na vstup do turnaje. Menší zdravotní potíže má zkušený Steven Gerrard a zraněné koleno z přípravy Ale Oxlade-Chamberlain. Jinak je tým v pořádku.

„Je to takové, jaké by to mělo být. Problémy má Alex Oxlade-Chamberlain, který se dává zdravotně dohromady, ale jinak jsou ostatní kluci v dobré formě. A pořád máme skoro týden na přípravu před zápasem s Itálií," říká záložník Adam Lallana.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme