Meteorologové rozšířili výstrahu před tropickými teplotami, zítra přijdou bouřky

Meteorologové rozšířili výstrahu před tropickými teplotami s vysokým stupněm nebezpečí na celé Čechy a na Jihomoravský kraj. Zejména v nižších polohách Čech a na jižní Moravě budou odpolední teploty dnes a ve středu stoupat nad 34 stupňů Celsia. Český hydrometeorologický ústav současně varuje před velmi silnými bouřkami, které ve středu a v noci na čtvrtek zasáhnou Čechy a Českomoravskou vrchovinu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ozonová díra (ilustrační foto)

Ozonová díra (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Meteorologové už v pondělí zvýšili možné nebezpečí veder z nízkého stupně na vysoký pro velkou část Čech, dnes k ní přibyl Jihomoravský kraj a části Jihočeského a Královéhradeckého kraje.

Výstraha před možností vzniku požárů vlivem sucha a tepla zůstává v platnosti pro celou republiku.

"Přes Německo postupuje zvolna k východu zvlněná studená fronta. Před ní k nám pokračuje příliv velmi teplého vzduchu od jihozápadu. Ve středu odpoledne začne zvlněná studená fronta od severozápadu ovlivňovat počasí v Čechách," uvedli meteorologové.

Podle nich dnešní odpolední teploty mohou v Čechách vystoupat až k 36 stupňům Celsia a ve středu k 35 stupňům. Na severozápadě a západě Čech se ve středu odpoledne začnou už ale objevovat bouřky, které se později rozšíří i na ostatní území Čech a na Vysočinu.

Na jih Čech podle předpovědi dorazí zřejmě až později večer nebo v průběhu noci. Bouřky může ojediněle doprovázet silný vítr, přívalový déšť a kroupy.

Výstraha před vysokými teplotami | Foto: Český rozhlas

Výstraha před bouřkami | Foto: Český rozhlas

ČTK, Kateřina Prachařová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme