Kadaňská nemocnice získala nový typ babyboxu. Jde o teprve třetí schránku tohoto druhu

Nový babybox, tedy schránku na odložené děti, má nemocnice v Kadani na Chomutovsku. Jde o novou generaci schránky, která je teprve třetí v republice. Odložené dítě umí babybox signalizovat lékařům prostřednictvím sms zprávy nebo e-mailu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zakladatel babyboxů Ludvík Hess a primářka dětského oddělení nemocnice v Kadani Patrície Kotalíková

Zakladatel babyboxů Ludvík Hess a primářka dětského oddělení nemocnice v Kadani Patrície Kotalíková | Foto: Jan Beneš

Babybox přijel do Kadaně osobně pokřtít zakladatel babyboxů v Čechách Ludvík Hess, který novou schránku popsal.

„Nerezový, klimatizovaný, automaticky otevírací s mnohonásobně jištěnou signalizací a tento nový typ, tím už jsem si jistý, že mě přežije, a že můžu celkem klidně umřít,“ říká s úsměvem.

„Tohle je třetí starý, který vyměňujeme. Napřed jsme vyměnili babybox v Praze, v Brně, kadaňský babybox je historicky čtvrtý namontovaný. Byl namontován 1. června v roce 2007,“ doplňuje.

Ludvík Hess nechal vybudovat celkem 61 babyboxů po celém Česku, z toho sedm v Ústeckém kraji, kde zachránily dohromady 12 dětí.

Jitka Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme